Szívek betonból

Nemsokára megjelenő újságunkban nem szentelünk külön figyelmet a Valentin napnak, helyette itt a blogon mutatunk be néhány olyan ötletet, amik a giccsességet egyébként teljes mértékben elutasító Miss Lorennek is tetszenek. Kezdjük mindjárt a beton szívekkel, melyekhez csupán némi fantáziára, egy kevéske időre, valamint az alábbiakra van szükségünk:

  • hobby beton
  • szilikon szív forma (nagyobb áruházakban könnyen beszerezhető)
  • műanyag, eldobható pohár vagy doboz
  • keverőpálca
  • ecset, és festék
  • smirgli

Elkészítése nagyon egyszerű, mivel a hobby beton hálás anyag, és vízzel elkeverve gyakorlatilag készen is van. Használata előtt érdemes leszitálni, hogy az apróbb kavicsok kikerüljenek belőle, de ez is ízlés kérdése, célszerű kísérletezni a felületekkel. Egy műanyag pohárban, vagy tálkában folyamatosan adagoljunk hozzá vizet, amíg egy viszonylag sűrű masszát nem kapunk. Ezt alapos elkeverés után töltsük a szilikonformákba, majd hagyjuk száradni. Pár óra elteltével vegyük ki a formából, csiszoljuk meg ahol szükséges, és már festhetjük is.

Hogy mit írunk, és milyen színt, esetleg mintát használunk, az csakis rajtunk múlik, mivel azonban egyszerre többet is készíthetünk, Miss Loren azt javasolja, ne csak szerelmünket, hanem szeretteinket, sőt saját magunkat is lepjük meg egy-egy darabbal. Ráadásul ha elég előrelátóak vagyunk, egy picivel több odafigyeléssel nyakláncot, bútorgombot, vagy apró mágneseket is készíthetünk a szívekből.

Február 14-ig ugyan bőven van még időnk, mégis érdemes lassan nekilátni az elkészítésüknek, mivel előfordulhat, hogy kezdetben túl levegős, vagy felületében nem valami szép darabokat kapunk. Az elkészült ajándékok, és az ajándékozás pillanata azonban kárpótolni fog ezekért.

via

Advertisements

1 Comment

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s