Önszántunkból szürke

A szürke szín színalapvetően nem túl vidám, ez különösen a téli hónapokban figyelhető meg, mikor majdnem mindenki ennek a különböző árnyalatait viseli. Emellett viszont nagyon hálás, hiszen szinte minden egyéb színnel jól kombinálható, és ha megfelelően egészítjük ki, könnyen ellensúlyozhatjuk azt a nehéz, hűvös és hideg érzést, melyet sokakban – talán azért, mert a betonra asszociálnak róla, – kivált.

A legkézenfekvőbb mindjárt arról írni, mi a helyzet akkor, ha mi magunk viseljük a szürkét, ezért is gondoltam úgy, hogy első alkalommal ezzel foglalkozom. Mint minden szín hordhatósága esetében itt is van pár alapszabály, melyeket érdemes lehet megfogadni:
– Fehérrel és feketével kombinálva (mint ezt már az iskolában is megtanulhattuk) könnyen elegáns hatást érhetünk el
– kabát, vagy pulóver esetén érdemes egy barát, vagy barátnő véleményét is kikérni, hiszen alkatunktól, valamint hajunk és bőrünk színétől is függ, hogy mely árnyalatok előnyösebbek számunkra.

– Nem feltétlenül szerencsés tetőtől talpig egy árnyalatba öltözzünk sőt, még a szürke ruha is csak nagyon-nagyon keveseknek áll igazán jól. Ha mégis emellett döntünk, akkor igyekezzünk vagy minél nehezebb anyagot választani, és azt a kiegészítő elemekkel ellensúlyozni, vagy mintás, játékos darabot keresni.

– Bár az ősz haj megint megtalálta helyét a divatban, csak az igazán bátraknak javasoljuk, hogy befessék a sajátjukat, mivel ezt viselni is tudni kell. Ehelyett, inkább a körmünket színezzük, akár különbözően is, vagy készítsünk egy szép füstös sminket.

– Ha színekkel szeretnénk párosítani, bátran nyúljunk a jól bevált piroshoz, barnához, vagy barackhoz. Utóbbival elsősorban üdeséget sugárzunk, a barnával úgy leszünk elegánsak, hogy közben nem tűnünk ki a közegből, míg a piros egyértelműen a figyelemfelkeltést szolgálja.

A szürkét sárgával, lilával, zölddel és kékkel kombinálni hálás, de nehéz feladat, különösen ha az öltözködésünkről van szó. A megfelelő arányok, és árnyalatok eltalálása bonyolult, de ha bizonytalanok vagyunk alkalmazzuk bátran a kevesebb néha több elvét, és korlátozzuk a színeket az ékszerünkre, táskánkra, sálunkra, stb. A lakásban, tárgyi környezetünkben már könnyebb a helyzet, hiszen értelemszerűen nagyobb tér is áll a rendelkezésünkre. Nemsokára ezekről is olvashattok itt , addig is ízelítőnek néhány kép.

Advertisements

1 Comment

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s