Önszántukból szürke otthonok

Korábban már írtunk a szürke színről, és ígértük, hogy lesz folytatása. Most kicsit tematikusabban haladok előre, és első körben Lotta Agaton svéd stylist munkáin keresztül mutatok be olyan lakásokat, melyekben bár a szürke szín és annak több árnyalat dominál, nekem mégsem barátságtalanok, vagy ridegek.

Hogy ezt a hatást elérjük, a legegyszerűbb, és legkézenfekvőbb mindjárt a növényekhez nyúlni, és nem túl sokat, de azt minél feltűnőbb helyen elhelyezni, csoportosítani. Ezeket aztán kiegészíthetjük hasonló árnyalatú képekkel, üvegekkel, függőkkel. Igyekezzünk a megfelelő arányokat betartani, és szem előtt tartani a tényt, hogy a szürke és zöld színek párosítása az egyik legkényesebb feladat.

Újabb opció a túl steril környezet megszüntetése. Sokszor az agglegény lakások is azért hatnak olyan férfiasnak, mert amellett, hogy minden a modern szürke-fehér-barna-fekete esetleg piros színeken alapszik, többnyire nincsenek felesleges képek, vázák, könyvek, vagy lámpák sehol sem. Pedig mint ezeken a képeken is láthatjátok, ezek a tárgyak nem mindig olyan feleslegesek.

Ezeken felül olyan trükkökhöz folyamodhatunk még, mint pl. a fehér szín, valamint a puha anyagok (szőnyegek, székpárnák, pokrócok) dominanciája, vagy a térmagasság optikai csökkentése. A legridegebbnek ugyanis főleg azok a terek hatnak, melyeknek nagy belmagassága kihasználatlan. Ezeket polcokkal, hosszan belógó lámpákkal, vagy galériával szépen ellensúlyozhatjuk.

Ha pedig további inspirációra volna szükségetek, kattintsatok ide, hogy megtekintsétek az említett hölgy munkáit. Itt például arra is találtok megerősítést, hogy jó ötlet lehet egy ilyen térbe virágmintás kiegészítőket, bútorokat elhelyezni, legyenek bár párnák, székek, lámpák, vagy egy cserépkályha.

Advertisements

2 Comments

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s