Tavaszi megújulás

Nemsokára hivatalosan is belépünk a tavaszba, kezd újjá éledni a természet, hosszabbodnak a nappalok és kedvesebb az időjárás is. Ilyenkor nem csak a ruhatárunkat illik felfrissíteni, hanem önmagunkat is, így Miss Loren kérésére pár tippel szeretnénk segíteni abban, hogyan engedjétek el a hosszú zord tél alatt felhalmozott testi, lelki, és érzelmi mérgeket.

Testünknek jót teszünk, ha a böjti időszakot komolyabban vesszük, például azzal, hogy csatlakozunk egy 21 napos cukormentes kihíváshoz, esetleg kevesebb húst és sokkal több zöldséget eszünk, vagy csak lemondunk a harmadik, de még mindig oly csábító macaronról.

Kezdjétek a napot egy nagy pohár meleg citromos vízzel, mely garantáltan beindítja az anyagcsere folyamatokat. A reggeli vagy délutáni kávé helyett igyatok egy csésze frissítő zöldteát, a mindenféle cukros üdítőt pedig cseréljétek le szűrt- vagy ásványvízre. A megfelelő hidratáltság nem csak a közérzetünkön javít, de bőrünk is meghálálja, üde és ragyogó lesz tőle.

A reggeli váltott vizes zuhany előtt pedig alaposan dörzsöljük át száraz bőrünket egy tengeri szivaccsal, ezáltal nem csak, hogy megszabadulunk az elhalt hámsejtektől, de a felpezsdített vérkeringés a megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel és a rendszeres testmozgással párosítva a narancsbőr elleni harcban is segít.

Reggelire fogyasszatok friss gyümölcsöt vagy gyümölcsökből és zöldségekből készült leveket. Ezek amellett, hogy tápanyagokkal látnak el, nem terhelik meg az emésztőrendszert, ezáltal sokkal energikusabbnak, könnyedebbnek fogjuk érezni magunkat, és az is előfordulhat, hogy a télen felszedett egy-két plusz kilótól is segít megszabadítani. Ráadásul turmixolni a konyhában járatlanabbak is tudnak, az ízekkel kísérletezni pedig mindenki számára jó móka.

Nagyon fontos a megfelelő mennyiségű zöldségbevitel. Ebédre készítsünk, magunknak egy nagy adag salátát, akár egy trendi befőttes üvegben, akár egy csinos műanyagdobozban, melyeket könnyen magunkkal tudunk vinni a munkahelyünkre is.

Természetesen, ha komolyan gondoljuk a böjtöt, megcsinálhatunk egy Neera vagy dr. Steinberger kúrát is, bár mi nem vagyunk a drasztikus megoldások hívei. Miss Lorennel egyetemben úgy gondoljuk, hogy már pár apró változtatás is nagyszerű eredményeket hozhat. Ilyen például egy két-három hetes csalántea kúra, ami mellett nem kell speciális diétát tartani, elég naponta meginni egy csésze csalánteát. Ez a csodálatos gyógynövény rendkívül jó vértisztító képességekkel rendelkezik.

Ahogy ébredezik a természet, úgy válunk nyitottabbá mi is, szívesebben megyünk társaságba, ideje tehát összeszedni barátainkat és kicsábítani őket egy kiadós sétára vagy kocogásra a szabadba. Próbáljátok ki a jógázást is, amely nem csak rugalmassággal, kitartással és szépen kimunkált izomzattal örvendezteti meg a kitartó hölgyeket, de az elmét is segíti elcsendesíteni.

Lelkünk rendbetétele már komolyabb feladat, kezdhetjük például azzal, hogy egy szép papírra felírjuk miket szeretnénk elérni, min szeretnénk változtatni az elkövetkezendő időszakban. Butuskán hangzik, de ha már egyszer összeszedtük a gondolatainkat és vettük a fáradtságot, hogy le is írjuk, a megvalósításuk is könnyebben megy.

Rettentő hasznos dolog még a meditáció, akár csak heti egyszer is, de próbáljatok meg teret és időt teremteni arra, hogy abban az órában csakis magatokkal foglalkozzatok.

Emellett nagyon fontos, hogy eleget – legalább 8 órát – aludjunk, és lehetőleg időben is feküdjünk, a legtöbbet ugyanis az éjfél előtt alvással töltött órák számítanak.

Miss Loren reméli, hogy ezeket a tanácsokat megfogadva Ti is energikusabbnak érzitek majd magatokat, és vidáman, kiegyensúlyozottan fogadjátok a tavaszt.

1,2,3,4,5,6,7,8,9

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s