Ecset, ecset, na de melyik?

Miss Loren megkért minket, hogy tegyünk rendet a fejekben és a sminkes polcon is, és tisztázzuk végre az ecsetkérdést! 

Biztosan voltál már úgy, hogy elhatároztad „márpedig ma precízen kisminkelem magam”. Lelkesen kihúztad a fiókot, majd pár perc hezitálás után még mindig tanácstalanul álltál, hogy van-e nekem „jó” ecsetem, aztán eszedbe jutott, hogy talán annyi ideje van már ott, hogy nem is tiszta, ezért inkább kiábrándultan visszatolod a fiókot, így az ecsetkérdés továbbra is megválaszolatlan marad.

Mi most segítünk ezen!

Az első, és legfontosabb, hogy hova milyet használjunk, amit az alábbi kép jól szemléltet. A másik, hogy milyen legyen a szőr, mert természeteset és szintetikust is lehet kapni. Az ár sem utolsó szempont, mivel ha a lentiekből legalább négyet meg akarunk venni, az lehet akár egészen horribilis is. Ami pedig még igazán kihangsúlyozandó, hogy hol tároljuk, és hogyan tartsuk tisztán őket.

Na de kezdjük is az elején. Ma már nagyon sok jó minőségű ecsetet gyártanak, olyat ami szintetikus vagy akár vegyesen, természetes és szintetikus szálakból is áll. A fő szempont, hogy puha legyen, véletlenül se irritálja a  bőrünket egy-egy kiálló szál, ezért legalább a parfümériák kínálatáig jussunk el árban, azok jobbak és tartósabbak is, mint a drogériás termékek. Persze választhatunk a nagy márkák, mint a MAC vagy a CHANEL darabjai közül is, ha pénztárcánk engedi.

Négy fontos ecsetet mindenképpen be kell szereznünk a fenti 8 közül, mégpedig az alapozós, a pirosítós, a szemhéjas és a porpúderes fixálósat. Ha a szemünk hangsúlyozása és szemöldökünk formázása is fontos számunkra, a tus végűvel csodákat művelhetünk. Persze mindegyiknek megvan az előnye, hiszen a smink sokkal tartósabb marad, ha ezzel dolgozzuk el arcunkon a festékenyagot és nem kézzel.

Az alapozó ecsetet arra tervezték, hogy tökéletes bőrt tudjunk kreálni magunknak folyékony alapozóval. Kicsit benedvesítve aztán leitatva a vizet, sokkal jobban is siklik, az arc közepétől kifelé haladva szépen az egész arcot át tudjuk kenni. A legjobb, ha előre teszünk 5 pontot az alapozóból, orra, homlokra, orcákra majd az állra és azokat oszlatjuk el.

Az alapozás után, ha kell egy kis korrigálás, a karikák vagy pattanások miatt, azt korrektor ecsettel könnyedén megtehetjük. Ezután következhet a porpúderes fixálás. Ásványi púdert ecset segítségével paskolunk az arcunkra, miután leveregettük kicsit a felesleget, aztán óvatosan húzzuk ezt is középről kifelé indulva. A pórusokat szinte teljesen el tudja tüntetni, és a későbbi átfényesedés is könnyen korrigálható ezzel a módszerrel.

A pirosító és kontúr ecsetnek is használható ferde végű, nagyobb pamaccsal minden arcformát előnyösebbé varázsolhatunk úgy, hogy mindig az oválisra törekszünk, amikor a bronzosabb színnel használjuk és kontúrozzuk.  Egy rózsásabb árnyalattal pedig mosolyogva a kis „pozsgainkat” tudjuk kihangsúlyozni.

Szemhéjtus rajzolásról, a szemöldök formázásról és festésről volt már szó a Miss Loren február-márciusi számában, ott bővebben is olvashattok róla! Az ajkak színe is tartósabb lehet, ha ecsettel visszük fel a festéket, illetve ha a szemhéjpúdert a benedvesített, leitatott véggel visszük fel a szín még vibrálóbbnak tűnhet.

Tárolásra választhatunk különböző tégelyeket, amit akár mi is kicsinosíthatunk, vagy összehajtható tárolót, amilyet a nagy sminkesek is szoktak, hogy igazán profinak érezhessük magunkat. Ami azonban feltétlenül fontos, hogy a tisztítást ne feledjük el legalább havonta, és főként az alapozó és korrektor ecsetet másnak ne adjuk át!

Tisztításra vannak a különböző nagy márkáknak is termékeik, azonban megbízható forrásokból tudjuk, hogy erre a baba samponok is kitűnően alkalmasak. Csak habosítsuk fel tenyerünkben a szőrét egy kis samponnal, majd öblítsük át meleg vízzel, hagyjuk kiszáradni és csak utána tegyük el.

Most, hogy Miss Lorennek hála ezt is elárultuk nektek, a jelszó: ecseteket elő és irány sminkelni!

via

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s