Anyáknapi Pavlova torta

Idén ne csak virággal lepjük meg az Édesanyákat, hanem süssünk mellé egy finom, mutatós mégis könnyen elkészíthető édességet is! Nézzük hát, hogyan készül a Pavlova torta.

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd rajzoljunk rá egy kb. 20cm átmérőjű kört. Hat tojásfehérjéből verjünk kemény habot, majd folyamatos keverés mellett szitáljunk bele 300g porcukrot és adjunk hozzá egy evőkanál étkezési keményítőt valamint egy evőkanál almaecetet. Fényes, selymes, pillecukorra emlékeztető állagú habot kell kapnunk. Egy spatula segítségével halmozzuk a körre a habot úgy, hogy pereme legyen, majd tegyük a sütőbe. A hőfokot vegyük le 150°C-ra és süssük 1 óra 10 percig. Hagyjuk teljesen kihűlni a sütőben (1-2 óra) és fontos, hogy ne nyitogassuk a sütőajtót, mert különben összeesik a tortánk.

Tálalás előtt kevés vaníliás cukorral verjük fel a tejszínhabot, halmozzuk a tortára majd díszítsük fel mindenféle bogyós gyümölccsel és már készen is vagyunk vele…

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s