Jókai cukrászat

Tegnap, azaz július 1-én nyitott a pécsi Jókai cukrászda, melyről korábban már írtunk a magazinban is. Természetesen mi sem hagyhattuk ki az alkalmat, így a süteményektől kezdve a fagylaltokon át a limonádéig mindent leteszteltünk.

A hely maga nagyon bájos és otthonos, a fagyos menta színű falak, az IKEA-s kiegészítők, a könyvek a polcokon, a fűszerek az asztalokon mind mind Évi ízlését tükrözik, melyet mi nagyon szeretünk, és itt is egyből magunkénak tudtunk érezni. Egyetlen bánatunk talán csak az volt, hogy a korlátozott számú kinti asztalok miatt már csak bent jutott nekünk hely, ezt azonban a látványon kívül a klíma is hamar feledtette velünk.

A bejárattal szemben található süteményes pultból egy étcsokoládés-áfonyás kreációt próbáltunk, mely méretben ugyan nem feltétlenül tűnik nagynak, ám annál kielégítőbb. A csokoládé szinte szétolvad az ember szájában, miközben egy nagyon kellemes, kicsit tömény krémes ízt hordoz magával, melyet remekül kompenzál az áfonya kesernyés íze, hogy így a végére egy abszolút megfelelő szájízzel távozzunk.

A fagylaltok pedig egészen mesések, mind a sós karamella, mind a pisztácia rendkívül érdekes, korántsem az eddig megszokott agyon cukrozott, mű ízekkel teli élményt adja, és akárcsak az epres-rebarbarás esetében, itt is érződik, hogy a minőségi alapanyagokkal bizony nem spóroltak.

Egyedül talán a limonádékat találtuk picit édesnek, de ez csak ízlés kérdése, ráadásul nagy valószínűségünk szerint ebben az is közrejátszott, hogy mire eljutottunk az italokig, már igen közel voltunk az édesség mérgezéshez. Ennek ellenére a szirup arányának megtartása mellett egy picivel több facsart citromlevet javaslunk.

Összességében tehát elmondható, hogy egy nagyon kellemes, a várakozásunknak megfelelő, és ár-érték arányban is abszolút elfogadható cukrászda nyílt Pécsen, melyet remélhetőleg nem csak mi, hanem a város teljes lakossága értékelni fog! Mi mindenesetre biztos betérünk még, hiszen rengeteg finomságot meg sem kóstoltunk.

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s