Becsengettek

Bár sem Miss Loren sem jó magunk nem járunk már iskolába, a sulikezdés időszakával sokszor elfog minket a ceruza hegyezhetnék, és a könyvek bekötésének vágya. Ilyenkor előkerülnek a blúzok, szoknyák is, és a klasszikus fekete-fehér szettre is többet gondolunk, különösen az évnyitók napján. Megmutatjuk hát hogyan csempészhetünk munkahelyi ruhatárunkba egy kicsit az általános iskolából anélkül, hogy nevetségesnek tűnnénk.

Fekete-fehér

Ki ne emlékezne a szörnyebbnél szörnyebb összeállításokra, melyeket egy-egy évnyitó alkalmával kellet viselni, és melyek kényelmesnek a legkevésbé sem voltak mondhatók? Szerencsére az évek múltával és az ízlésünk fejlődésével már ügyesebben válogatunk a minőségi, árban is kedvező anyagok között. A klasszikus elgondolást modern szabással izgalmassá, egyszerű pamutpólóval játékossá tehetjük, vagy csavart is vihetünk bele, ha Jackie Kennedy-hez hasonlóan a feketét felül, a fehéret pedig alul viseljük.

 Miniszoknya

Ami kislányként még cuki és aranyos, az felnőttebb fejjel már inkább szexi, de Miss Loren szerint ez ne akadályozzon meg minket abban, hogy miniszoknyát hordjunk. Bizonyos kor felett azonban az elegáns és nem közönséges megjelenés érdekében ajánlott az alkatunknak és stílusunknak megfelelően egy minimum combközépig érő darabot választani és legalább egy nőies darabbal (feltűnő ékszer, szignifikáns anyag, vagy magassarkú) párosítani.

Kockás ing

A kockás ing farmerrel valószínűleg szintén mindenkinek megvolt, és egy darabig valóban poén, de 25 felett már csak akkor ajánlott, ha egy favágónak vagyunk a felesége. Ez persze nem jelenti azt, hogy le kéne mondanunk róla, csak igyekezzünk lágyabb anyagokkal párosítani, vagy egy szép pulcsi alá rejteni az egyébként elég markáns mintát. Ja, és Miss Loren kifejezetten kéri, hogy ha egy mód van rá, szoknyával SOHA ne párosítsuk.

Sportcipő

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatnunk gyerekkorunkból a rózsaszín sportcipő-fodros zokni-két copf kombinációt. Mára ezek közül már csak az előbbi maradt meg, mely rohangálós napokon nagyon hasznos lehet, a korábbi királylányos darab helyett pedig válasszunk egy Nike, Converse, vagy más hasonló utcai viseletet.

Hátitáska

A hátitáskákról most nem ejtenénk külön szót, korábban már megírtuk, hogy jutányos áron milyen darabokhoz juthatunk, ha egyszer és mindenkorra le szeretnétek tenni, de nem elfelejteni a téglalap alakú Barbie mintásat. A cikket itt találjátok.

Tolltartó

A matricákkal teleragasztott, esetenként több szintes tolltartót is megtarthatjuk, csak cseréljük le egy típusunkról függő visszafogottabb bőrtokra. Rengeteg frappáns megoldás létezik az interneten, akár több íróeszközünk, akár éppen csak egy darab tintánk van.

Egy szó, mint száz, munkára fel, és élvezzétek, hogy gyermeki énetek nem tűnt el teljesen, csak stílusa lett.

Advertisements

1 Comment

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s