Sütőtök krémleves gyömbérrel és almával

Instagram oldalunkon megosztottuk már a képet, ideje, hogy a receptet is közzé tegyük, hiszen kevés étel van, mely ennyire jellemzően őszi lenne.

Hozzávalók

  • 1 közepes sütőtök
  • 1 kis alma (vagy 1/2 nagy)
  • 1 közepes fej fehérhagyma
  • olívaolaj, só, bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egy doboz tejszín (esetleg kókusztej)
  • 1 teáskanál friss reszelt gyömbér
  • 1/4 – 1/2 teáskanál őrölt kardamom
  • 1/4 teáskanál Cayenne bors (ízlés szerint több is mehet bele)
  • 1 teáskanál só

IMG_0002

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°-ra
  2. Vágjuk félbe a tököt, vegyük ki egy kanállal a magokat. Locsoljuk meg olivaolajjal, sóval és borssal majd tegyük be a sütőbe. Süssük amíg szép puha nem lesz, utána hagyjuk kihűlni és válasszuk el a héjától.
  3. Amíg sül, vágjuk fel az almát, a hagymát. Olivaolaj, só és bors hozzáadásával pirítsuk őket addig egy serpenyőben, míg szép aranybarnák nem lesznek. A vége felé adjuk hozzá a fokhagymát.
  4. Tegyük egy turmixgépbe a tököt, az almát, a hagymát, a tejszínt, a gyömbért, a kardamomt, a cayenne borsot és pürésítsük. Ha túl sűrű lesz, akkor adjunk hozzá egy kis vizet, vagy húslevest. Ízlés szerint fűszerezzük, és legfeljebb néhány napig hagyjuk állni a hűtőben.

via

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s