Sütőtökös sajttorta

Facebook oldalunkon a képet még a hét elején tettük közzé, ideje, hogy a receptet is megosszuk veletek

Hozzávalók:

Ropogós pekán diós alsó rész:

  • 100 g pirított pekán dió
  • 100 g ropogós keksz finomra törve (pl.: Győri Édes Zabfalatok)
  • 25 g barnacukor
  • 100 g olvasztott vaj

Sütőtökös sajttorta krém:

  • 2 db zselatin (nem ízesített)
  • 100 ml víz
  • 450 g krémsajt
  • 150g barnacukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • ½ teáskanál őrölt szerecsendió
  • ½ teáskanál karácsonyi fűszerkeverék
  • ½ teáskanál gyömbérpor
  • 500 g sült sütőtök püré
  • 250 g tejszínhab

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

2. Keverjük össze a diót a keksztörettel, a cukorral és az olvasztott vajjal.

3. Vegyünk elő egy kb. 23 cm átmérőjű csatos sütőformát és nyomkodjuk jól bele az aljába a masszát.

4. Az előmelegített sütőben kb. 10 percig süssük. Az idő lejárta után vegyük ki és hagyjuk szoba hőmérsékletűre lehűlni, ezalatt lássunk hozzá a krémhez.

5. A zselatin lapokat helyezzük egy kisebb főzőedénybe, tegyük hozzá a vizet és folyamatos kavargatás mellett melegítsük, amíg teljesen fel nem olvad, majd vegyük le a tűzről.

6. Egy konyhai robotgép táljába adagoljuk bele a sajtkrémet, a cukrot és a fűszereket. Közepes sebességre kapcsolva hagyjuk jól összekeveredni.

7. Tegyük bele a sült sütőtököt is és folytassuk a keverést.

8. Lassanként adagoljuk hozzá a folyékony zselatint is a keverékbe, előtte csökkentsük a keverés sebességét egy kicsit, hogy ne fröcsköljön ki.

9. A keveréket tegyük be 25 percre a hűtőbe, figyeljünk, hogy ne maradjon benn tovább, nehogy túlságosan megkössön.

10. Amíg a keverék hűl, habosítsuk fel a tejszínt, de figyeljünk oda, hogy ne keverjük túl keményre.

11. A lehűlt krémet a hűtőből kivéve keverjük össze óvatos mozdulatokkal a tejszínhabban, és öntsük rá a már szobahőmérsékletű ropogós alsó részre.

12. Egyengessük el a krémet a formában, majd hagyjuk a süteményt a hűtőben egy éjszakára.

11

Az így elkészült süteményt másnap díszíthetjük frissen felhabosított tejszínnel. A bókok pedig nem maradnak el!

Sok sikert és jó étvágyat hozzá!

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s