Ajándék ajánló #3

Miss Lorennel úgy gondoljuk, hogy a szívből jövő kézzel készített ajándékoknál már csak az ehető kézzel készített ajándékok jobbak. Ráadásul még bőven van időnk elkészíteni is őket!

Sósmogyorós karamell

450g cukrot tűzhelyen megolvasztunk, majd mikor már szép karamellizált színe van, lehúzzuk a tűzről és 100g mézet óvatosan bele keverünk. Ezt követően 5dl forró tejszínt vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáöntünk, vissza tesszük a tűzhelyre és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik és kezd elválni az edény falától. Mikor már megfelelő állagú, levesszük a tűzről és 60g vajat valamint 80g sósmogyorót hozzá keverünk. Sütőpapírral bélelt kb. 18x20cm-es edénybe öntjük  és hagyjuk hideg helyen teljesen megdermedni. Mikor megszilárdul, sütőpapírostul kivesszük az edényből, felszeleteljük és egyesével csomagoljuk.

Kézműves csokoládé

Amire szükséged lesz: jó minőségű ét- illetve tejcsokoládé, fehércsokoládé, aszalt gyümölcsök, (pl. cseresznye, eper, vörös áfonya, kókusz), magvak (mandula, pisztácia, kesudió), sós perec, tejkaramella, pillecukor. Végtelen számú variációból lehet választani.

Miss Loren kedvence a pisztáciás cseresznyés étcsoki, melynek a receptje a következő:

500g legalább 60%-os étcsokoládét gőz fölött lassan megolvasztunk. Az olvadt csokiba óvatosan beleforgatunk egy jó maréknyi pisztáciát és aszalt cseresznyét, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy márványlapra öntjük és a tetejét is megszórjuk legalább egy maréknyi pisztáciával és cseresznyével. Hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen a csokoládé, majd egy éles késsel kívánt méretűre vágjuk, vagy, ha éppen rusztikus hangulatban vagyunk, akkor nyugodtan törhetjük is. Egy helyes csomagolással és persze sok szeretettel garantált siker.

Limoncello

10-12 db kezeletlen héjú, lehetőleg bio citromot hámozzunk meg, a felét pedig facsarjuk is ki. Tegyük jól záródó üvegbe a héját és a citromlét, majd öntsük fel egy üveg minőségi vodkával és hagyjuk legalább két napot a konyhapulton érlelődni. Három csésze cukorból és három csésze forró vízből készítsünk szirupot, majd ha kihűlt adjuk a citromhéjas vodkához. Töltsük csatos üvegekbe, díszítsük és máris adhatók ajándékba.

Advertisements

1 Comment

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s