Sajtos spenótos dip baconnel

A legsajtosabb legkrémesebb dip, amit meg kell kóstolnotok, természetesen BACONNEL!!!

Íme, a recept:

HOZZÁVALÓK /8 FŐRE/

  • 6 szelet bacon felkockázva
  • 200 g szobahőmérsékletű krémsajt
  • 1 pohár tejföl
  • 100 g reszelt parmezán sajt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz
  • 225 g bébispenót vékonyra szeletelve
  • 225 g apró kockára vágott mozzarella sajt
  • 225 g apró kockára vágott cheddar sajt
  • só, feketebors ízlés szerint
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem

ELKÉSZÍTÉSE

Melegítsünk egy nagy serpenyőt közepes lángon, tegyük bele az aprított bacont és pirítsuk 6-7 percig, hogy ropogós legyen. Tegyük ki egy itatós papírral bevont tányérra. Melegítsük elő a sütőt 205 °C-ra. Fogjunk egy mélyebb sütőtálat és vajazzuk ki kicsit az alját és az oldalát is.

Egy nagy tálba öntsük össze a krémsajtot, tejfölt, a parmezánt, a majonézt és a Worcestershire szószt. Tegyünk bele a baconből, de még hagyjunk a tetejére is. Ezután mehet bele a spenót is, a mozzarella sajt fele, a cheddar sajt fele és ízlés szerint só és bors. Keverjük jól össze és öntsük a masszát a kivajazott sütőtálba.

Szórjuk meg a tetejét még baconnel és a két féle sajt maradékával. Tegyük a sütőbe 20-25 percre, amíg aranyszínt nem kap a sajt. Tálaljuk azonnal megszórva friss petrezselyemmel és még egy kis baconnel. Grissini, Bake rolls, tortilla chips, sima chips vagy akár sima pirítóssal vagy bármivel lehet igazából dippelni, Rátok bízzuk!

dip2

Jó mártogatást és jó bulizást kívánunk Nektek! 🙂

via

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s