Idén töltött tojást hoz a nyuszi

Úgy gondoltam, hogy idén a hagyományos főtt tojást feldobom kicsit és húsvéti ihletésű töltött tojásokkal kedveskedem a vendégseregnek.

deviled-eggs-731-exp-1-mld110852_vert

Az alap recepthez szükségünk lesz 10 db tanyasi tojásra, 2-3 evőkanál majonézre, 2-3 evőkanál tejfölre, 1 evőkanál dijoni mustárra, 1 teáksanál fehérborecetre, tengeri sóra és frissen őrölt fekete borsra. A tojásokat alaposan mossuk meg, majd hideg vízben tegyük fel főni őket. Ahogy el kezd forrni vegyük le a tűzről, majd 12 percig hagyjuk pihenni. Ezt követően hideg víz alatt addig hűtsük, amíg már könnyű szerrel meg tudjuk fogni őket. Tisztítsuk meg a tojásokat, vágjuk hosszanti irányban félbe őket és óvatosan kanalazzuk a sárgájukat egy tálba. Villával törjük össze a tojássárgáját, majd a majonézzel, tejföllel, mustárral és ecettel keverjük krémesre. De vigyázzunk, csak annyi majonézt és telfölt tegyünk bele, hogy ne legyen túl folyós a krémünk! Ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal, majd egy habzsák vagy kivágott sarkú zacskó segítségével töltsük vissza a krémet a fehérjébe. Díszíthetjük aprított snidlinggel, pirospaprikával esetleg kaporral.

deviled-eggs-recipe-7

Ha flancolásra vágytok, és le akarjátok nyűgözni a rokonaitokat, barátaitokat akkor feltétlenül próbáljátok ki a sonkás-vízitormás és a füstölt lazacos verziót is.

A sonkás verzió úgy készül, hogy kb. 80g főtt sonkát robotgépben felaprítunk egy marék vízitorma kíséretében, hozzá keverjük az alap recepet szerint elkészített sárgájához, majd az így kapott krémet töltjük vissza a tojásokba. A tetejét vízitorma levelekkel díszítsük.

A füstölt lazacos változatnál szintén kb. 80g lazacot és egy két szem hónapos retket nagyon apróra szeletelünk, kikeverjük az alap krémmel, vissza töltjük a tojásokba majd egy apró szelet lazaccal és vékonyra szeletelt retekkel díszítjük. A tojásokat minden esetben tálalásig hűtőben tartjuk.

8b70cf11d0dd281e205307ddcba90bbc

A töltött tojást a konyhában járatlanabb lányok-fiúk is egyszerűen elkészíthetik. Igazán nem kíván nagy tapasztalatot, mégis mutatós és finom, az elismerés pedig garantált.

Csókol,

Hédi

Képek a pinterestről.

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s