Szakadt farmer újratöltve

Megkérdőjelezhetetlenül nagymamánk rémálma. Bohém, lázadó, csapodár.  De tényleg csak ennyi jut eszünkbe a szakadt farmerről? Nekünk már nem! Persze nincs is kényelmesebb viselet a kedvenc, tizenöt éves farosunknál, ami természetes úton („agyonhordás” következtében) kopott, majd szakadt ki több helyen is. Ezt manapság már csak kertészkedéshez, vagy autómosáshoz öltjük magunkra. Pedig ebben a ruhadarabban sokkal több lehetőség rejlik. Na jó, persze valószínűleg jól tesszük, ha a saját, meggyötört nacinkat megtartjuk a már említett tevékenységek végzésére, a mindennapokra pedig beszerzünk egy trendibb darabot.

Ha megtaláltuk az ízlésünknek legmegfelelőbb példányt, akkor kezdődhet a különböző kombinációk felfedezése. A szakadt farmert hordhatjuk sportcipővel, papuccsal, vagy szandállal. Egy sima trikóval, vagy pólóval felvéve kényelmesebb, lazább viseletet kapunk. Elszaladunk benne a boltba, leugrunk a sarki gyros-oshoz, vagy este átmegyünk filmet nézni a barátnőnkhöz.

 

Ez eddig rendben van, ezt eddig is tudtuk. De mi van, ha azt mondjuk, hogy a szétszaggatott farmer lehet csinos, sexi, sőt mi több, elegáns is? Meglepően hangzik? Pedig minden csak a megfelelő összeállításon múlik. Egy magassarkú, egy blézer, egy boríték táska, egy szép óra – ezek mind megfelelő kiegészítői a szakadt nacinak, és segítségükkel új dimenziókat nyithatunk meg a lehetőségek kiaknázására.


Nem árt kitapasztalni, hogy mi a legmegfelelőbb hely és idő kissé rongyos viseletünkre, hiszen annak ellenére, hogy nagyon divatos, még mindig merész jelenség lehet a konszolidáltabb közönség számára. Bár a csinosabb kombinációkkal valóban dögös végeredményt érhetünk el, azért ne rögtön egy állásinterjún, vagy egy szóbeli vizsgán való megjelenéskor teszteljük új összeállításainkat. Inkább dobjuk be egy laza péntek délutánon az irodában, vagy a szombat esti partin.

Ha beköszönt a várva várt jó idő, és a hőmérséklet miatt egyre kevesebb textilt tűrünk meg magunkon, akkor eljön az ideje a farmer sortnak is. Természetesen ez is létezik rongyos változatban, és ahogy a hosszú szárú verziónál már kielemeztük, ebben az esetben is számos kombináció felmerülhet. A lezser stílus mellett itt is van lehetőség a sikkes hatás elérésére, csupán némi fantáziára van szükség. Például egy pár tűsarkúval, egy oldalt lazán betűrt csinosabb inggel, és némi ékszerrel könnyedén kölcsönözhetünk a sort megjelenésének is némi hanyag eleganciát.

A szakadt farmer színét, hosszát és fazonját tekintve számtalan az alternatíva. Lehet fekete, fehér, szürke, sötét, vagy világoskék, hosszú vagy szemtelenül rövid, buggyos boyfriend, vagy feszülős skinny. Most mindent ér, a lényeg, hogy komfortosan érezzük magunkat benne.

Ha hirtelen nem akarunk több tízezer forintot kiadni egy új nadrágra, akkor a szakadt farmerünket magunk is elkészíthetjük. Erre számtalan DIY módszert találunk az interneten, köztük videókat is, melyek lépésről-lépésre bemutatják az eljárást. A feláldozható régi farmernadrágokon kívül csak egy ollóra, egy csipeszre és esetleg egy sajtreszelőre lesz szükség a művelethez. Szaggatásra fel!

 

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s