6 hiba amit hajmosás közben követünk el

Miss Loren az évek során rengeteget beszélgetett barátnőivel a szépségről, és mindig megosztották egymással a legjobb ötleteket, felfedezéseket is. Szerencsére ezeket nem rest továbbadni nekünk sem, úgyhogy ezúttal azt a 6 pontot írjuk le, melyeket betartva garantáltan egészségesebb, és csillogóbb lesz a hajunk.

Pretty female standing back and washing her long hair

1- Ne mosd!

Helyesebben megfogalmazva ne mosd annyit. Miss Loren csak minden hetedik, vagy nyolcadik napon mossa meg a haját, és szerinte bővel elég lenne másoknak is hetente maximum kétszer. A túl sok samponozás ugyanis szárazzá és törékennyé teheti a hajszálakat. Használj inkább száraz sampont, vagy kösd fel kontyba ha úgy érzed már nem annyira mutatós. Ha pedig mégis minden nap megmosnád (nem kell, hidd el!) akkor inkább csak öblítsd ki, de ne samponozd.

2- Olajozz!

Kevesebb mosással ugyan valóban sokat teszel a hajadért, de ez még nem megoldás arra, hogy semmissé tedd a samponok szárító hatását. Ezért mielőtt elkezdenéd a habosítást, használj kókuszolajat a hajvégeken. Ennek köszönhetően mikor leöblíted, a sampon egyszerűen végigcsúszik a kókuszolaj védte hajvégeken.

3- Fésülködj helyesen!

Fésülködj akkor, mikor még a zuhany alatt vagy, fejeden a kondicionálóval. Ez védi a hajad a töredezéstől, melyre frissen mosott állapotban különösen fogékony.

4- Tartsd hidegen!

Azaz öblítsd le a hajad hideg vízben. Tudjuk, hogy nem túl kellemes érzés, különösen a mögöttünk álló hideg téli napokon nem az, de ez a módszer segít lezárni a szőrtüszőket, és csillogóvá varázsolni a hajad. Ráadásul a színét is védi, ami a túl sok meleg víztől rezes lehet. Ez elég indok, ugye?

5- Csavard fel – óvatosan!

Mikor felcsavarod a hajad használj mikrószálas törölközőt. Ez segít a kis hullámok ellen, véd a törésekkel szemben és gyorsabban is szívja fel a vizet.

6- Pakolás – de nem úgy, ahogy gondolod!

A legtöbb pakolással, melyeket a boltban lehet kapni az a gond, hogy többnyire csak eltakarja, de nem szünteti meg a problémát. Ez az jelenti, hogy a hajad még mindig lehet, hogy sérült a protein hiánytól, csak te már nem látod ezt. Ezt elkerülendő mutatunk egy nagyon egyszerű trükköd egyenesen a hűtőből.

Keverj össze két tojás sárgáját, két evőkanál olíva,- vagy kókuszolaj, hagyd hatni harminc percig, majd öblítsd le. Igen, lehet, hogy az illata nem valami kellemes, de ez tényleg működik. Pótolja a fehérjét, valamint ragyogást és fényt biztosít. Ráadásul olcsóbb mint bármely termék, így marad pénzed más fontos dolgokra is, mint például egy finom fánk.

via

Advertisements

1 Comment

  1. én még azt hallottam egy fodrásztól, hogy vizes hajat sem érdemes fésülni, inkább, mikor majdnem száraz, mert a végek ketté törnek.

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s