Esküvőre megyünk… De mit vegyünk fel?!

A nagy nyári esküvő dömpingben hétvégéről hétvégére felcsendül a nászinduló, és mi pezsgőt kortyolva szórjuk a fehér rózsaszirmokat az ifjú párra. Ha bizonytalanok lennénk azzal kapcsolatban, hogy mit vegyünk fel egy ilyen eseményre, Miss Loren szolgálhat néhány jó tanáccsal:

1. Mindig tartsuk be az alapszabályokat

Első szabály: a fehér a menyasszony kiváltsága, és mivel ez az Ő napja, mi, mint kedves vendégek, nem vívjuk ki a haragját azzal, hogy ugyanezt a színt öltjük magunkra. Mi több, a tört fehér, az ekrü, vagy a csontszín is tulajdonképpen fehér, ezért ezeket az árnyalatokat is kerülnünk kell.
Második szabály: Tiszteljük meg azzal a párt és a többi vendéget, hogy figyelembe vesszük a szertartás vallásos részeit is. Vagyis készüljünk úgy, hogy a templomban el tudjuk takarni meztelen vállunkat és dekoltázsunkat (amennyiben az túl mélyre sikeredett) egy blézerrel, vagy egy sállal.
Harmadik szabály: Inkább legyünk túlöltözöttek, mint alul-öltözöttek. Itt persze nem arról van szó, hogy toll boát és abroncsos estélyit kellene magunkra öltenünk. Isten őrizz! Viszont legyünk mindig igényesek, és adjuk meg a módját!

rusticweddingchick

2. Vegyük figyelembe a helyszínt és a várható időjárást

Mielőtt összeállítjuk a szettünket mérlegeljük az esküvő körülményeit. Legyünk ésszerűek. Ha mondjuk egy mezőn lesz a polgári szertartás, akkor ne húzzunk tűsarkút, mert a romantikus átszellemülés helyett azon fogunk mérgelődni, hogy a földbe süppedt cipősarkunkat hogyan csutakoljuk majd le otthon. Az időjárás mindig lutri, erről sem szabad megfeledkezni! Dobjunk be a táskánkba egy kis esernyőt, hogy ne ázzunk el, ha valahol váratlanul ránk szakadna az ég. Legyen nálunk egy szép kardigán is, ami kültéri helyszíneken a rossz idő-, beltéri helyszíneken pedig a túl hideg klíma okozta fagyoskodástól véd meg.

3. Kényelem = önfeledt szórakozás

Oké, hogy a 16 centiméter magas krémszínű platformunkban pompás vádlink van, de hogy nem táncoljuk át benne az éjszakát, az egészen biztos. Ha ilyen cipőben megyünk a lagzira, vigyünk magunkkal egy kényelmes váltócipőt is (például egy kis balerinát, vagy egy csinos sarut), ami megy az öltözékünkhöz. Így elkerülhetjük, hogy magányosan kelljen végigcsücsülnünk a bulit a helyünkön. Nyári esküvőre válasszunk könnyed, légáteresztő anyagból készült ruhát, hogy ne kapjunk hőgutát miközben elkápráztatjuk tánctudásunkkal a vendégsereget. Ilyen anyagok a sifon, a selyem, vagy a pamut. Azt is jobb észbentartani, hogy ha egy ruhaköltemény túl szoros, vagy rövid, akkor hiába mutatunk benne lehengerlően, nem fogjuk tudni elengedni magunkat, és ez rányomja majd a bélyegét a hangulatunkra is.

4. Kiegészítők, kiegészítők, kiegészítők!

Forever21

AnthropologieA legegyszerűbb, és legvisszafogottabb öltözéket is látványosan feldobja és különlegessé teszi egy-egy jól megválasztott kiegészítő. Formálisabb eseményekre (mint amilyen egy esküvő is) például jó választás lehet egy hangsúlyosabb ékszer szett, amit a hétköznapokban nem feltétlenül merünk viselni. Ha van egy mutatós borítéktáskánk vagy erszényünk, akkor azt se felejtsük otthon! Arra viszont figyeljünk, hogy ne essünk túlzásba! Ha például mintás ruhát választunk, akkor kerüljük az eltúlzott kiegészítőket.

Ha biztosra akarunk menni, nem lőhetünk bakot egy lenge maxiruhával, egy lágy esésű overállal, vagy egy finom pántos minivel.

Csók, ML

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s