Porcelán újraértelmezve

Valószínűleg mindenki, – vagy legalábbis mindenki nagymamájának a – háztartásában vannak olyan kicsit kopott, kicsit régi porcelán csészék és csészealjak, melyeket csak az emlékek, meg a “most minek váljunk meg tőle, ha egyszer elfér a szekrényben?”-ek miatt nem dobunk ki. Nem is kell, mert most mutatunk egy nagyon frappáns és egyszerű módszert arra, hogy ne csak új életet leheljünk ezekbe a darabokba, de nagy valószínűséggel a kedvenc készletünkké is tegyünk őket!

bugplates1

Ehhez az említett tárgyakon felül az alábbiakra lesz szükség:

  • ideiglenes tetováláshoz kifejlesztett papír innen vagy innen
  • olló
  • kis tál
  • melegvíz
  • papírtörlő

bugplates2

Az elkészítés első lépéseként nyomtassunk bogarakat a papírra, majd miután a tinta teljesen megszáradt, lehetőleg minél kisebb fehér felületet hagyva vágjuk körbe.

bugplates3

Ezután helyezzük egy kis tál langyos vízbe körülbelül 15 percig, vagy legalábbis addig, amíg a a két réteg könnyedén elválik egymástól.

bugplates4

Végül tegyük a matricát a csészealjra úgy, hogy a ráncok és buborékok folyamatos simítása közben óvatosan kihúzzuk alóla a hátsó réteget. Ha ez kész, egy finom papírtörlővel itassuk fel a felesleges nedvességet, és hagyjuk száradni legalább egy órán át.

bugplates5

FONTOS, és vegyétek figyelembe, hogy ezzel a módszerrel csak az olyan eszközöket díszíthetitek, melyek utána nem igényelnek különösebb tisztítást, mivel a technika sem a kézi sem a gépi mosogatást nem állja. Ha szeretnétek, hogy ez ne így legyen, úgy Miss Loren tanácsára a folyamat elején és végén használjatok porcelán decoupage ragasztót, majd a ragasztólakk teljes száradása után 140°-os sütőben melegítsétek a tányérokat 5 percig.

bugplates6

via

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s