Pixie – Te bele mersz vág(at)ni?

8b5abdbfd7055a50365615086579a711


Mint minden ősszel, idén is gondolkodóba eshetünk, hogy a nyári napszítta és kissé sprőd végű hajunkat hogyan alakítsuk stílusosan, az évszaknak megfelelő fazonúra. Egy “egészségügyi” hajvágás alap dolog lehet ősszel, de akik bevállalósabbak, azoknak mutatunk pár ötletet, hogy a rövidebb fazonú, idén újra sláger pixie hajviseletet hogyan tudják arcformájukhoz és egyéniségükhöz illeszteni.

A pixie haj lényegében elől, oldalt és hátul egy nagyon rövid rétegesen vágott frizura, a fejtetőn viszont valamelyest hosszabbra van hagyva a haj, így tetszés szerint alakítható. Persze sokan tartanak attól, hogy rövid hajjal elvész a nőiességük, ám a megfelelő fazon kiválasztásával gyakorlatilag nem lehet félrenyúlni – már ha be merjük vállalni.

Segítségünkre lehet, hogy egyre több sztár döntött már úgy, hogy bevállalja ezt az extravagáns, fiatalos, könnyen rendben tartható frizurát, így az ő hajviseletük is másolhatóak. Persze fontos, hogy egy olyan pixiet válasszatok, mely valóban megy arcformátokhoz, különben tényleg egy nagyra nőtt kislány hatását kelthetitek.

A választható fazon az arc formájától is nagyban függ, így azzal mindenképpen tisztában kell lenni, melyikbe tartoztok. Jó lehet, ha keresünk magunkról egy képet, ahol szemből vagyunk rajta és hajunk nem lóg arcunkba. Így láthatjuk, hogy a 4 forma közül – mely az ovális, kerek, szögletes vagy szív alakú – melyik áll hozzánk a legközelebb.

Javasoljuk, hogy a már bevált fodrászotok véleményét is kérjétek ki, ha nem tudtok dönteni, mert, ha mást nem legalább őt hibáztathatjátok, ha nem sikerült jól a végeredmény… na jó, a vége tényleg csak vicc volt.

Tippek a különböző arcformákhoz illő pixie hajhoz:

ovális  94fe4791d663c1fb2e9572f8d893522f

  • Ovális arc: A legideálisabb a pixie frizurához és a legtöbb más hajviselethez is ez az arc forma, mivel minden rövid frizura klasszul néz ki az ovális fejformán. Kerüljük el azért a fejtetőn túl magasított hajat, mert még jobban nyújtja a fejet. Ilyen arcformával rendelkező pixie hajat vállaló kedvencünk Anne Hathaway is. Neki ebben is szerencséje van, mert gyakorlatilag az ovális arc az, melyre a többi arcformánál is törekszünk, hogy elérjük egy-egy frizura által.

kerek  83rd Annual Academy Awards - Arrivals

  • Kerek arc: Ebben az esetben a rétegesre vágott haj a legjobb választás, aszimmetrikus tincsekkel, és minél rövidebb hossz oldalt, hogy oválisabb hatása legyen a fejnek. Kerüljük a hátra fele fésült hajat, mert még kerekebbé teszi a fejet, próbáld oldalra fésülni a hajat, mert oválisabb hatást tudsz elérni vele. Michelle Williams nagyon jól választott fazont, kerek arcát egészen oválissá teszi ez a pixie haj.

szögletes  Keira-Knightley-Pixie-Hairstyle

  • Szögletes arc: A legalkalmasabb ehhez a frizurához a tincses frufru, amely szépen alkalmazkodik a fejformához. Kerüld az egyenes vágást és az egyenletes hosszakat, mert kiemelik az állkapocs szögletességét. A bohókás tincsekkel Kiera Knightley teljesen elveszi az állkapcsáról a hangsúlyt ezzel a formával, így ő is már-már ovális arcformát kapott a hajstílusa által.

szív  rihanna-pixie-326x406

  • Szív formájú arc: Ideális a pixie frizurához, a legszebb oldalas frufruval. Válasszatok egy lépcsős, fokozatosan dúsuló hajvágást. Rihanna sem tett másképpen, neki is telitalálat ez a fazon, elveszi a kiálló állcsúcsáról a figyelmet, így az ovális hatás nála is megfigyelhető a hajviselete által.

Reméljük a példák alapján ti is bátrabbak lettetek és kedvet kaptatok egy stílusos pixie hajvágáshoz. Ne feledjétek, hogy az ovális arcforma elérésére kell törekedni és egy megbízható fodrász véleményét kikérni, ha nekivágtok. Ha pedig még mindig nyuszik vagytok élesben kipróbálni ezt a vagány rövid frizurát, akkor egy tervező online programba is fel tudjátok tölteni képeteket, hogy lássátok melyik fazon áll a legjobban!

Ti belevágtok? Írjátok meg nekünk! 😉

Csók M.L.

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s