Néhány roppant egyszerű ötlet Halloweenre

Bár a halloween ünnepének eredete egészen a római időkre nyúlik vissza, és népi hiedelmeken és szertartásokon alapul, manapság inkább csak a jelmezes bulikról, a töklámpásokról, és az ijesztgetésről szól. Ha szeretnétek kivenni a részeteket az ünnepből, de nem szívesen bajlódnátok az előkészületekkel, akkor itt a megoldás! Miss Lorennel összegyűjtöttünk pár kedves, és nagyon egyszerű kis ötletet, amit Ti magatok is könnyedén elkészíthettek.

Egy kis dekoráció

Természetesen idén is kötelező töklámpást faragni, majd kis mécsesgyertyát tenni bele, hogy esténként hangulatosan világítson a bejárati ajtó mellett, vagy az ablakpárkányon. Ha ezzel még nem éltük ki teljes egészében kreativitásunkat, akkor könnyedén készíthetünk más hangulatos dekorációt is, például árnyjátékot. Ehhez vegyünk egy vastagabb, fekete papírt, és rajzoljuk fel-, vagy nyomtassuk rá a kívánt minta körvonalait. Ezt követően egy éles, hegyes ollóval óvatosan vágjuk körbe a mintát, a belső formákat és a kis részleteket pedig szikével vágjuk ki. Az így kapott formát ragasszuk egy hosszabb hurkapálcához, és bökjük bele egy nagy méretű gyertyába, vagy helyezzük el úgy, hogy egy erősebb lámpa fénye alulról világítsa meg (ezt pl. egy elemlámpával is megoldhatjuk).

Ijesztő finomságok

Ha halloween alkalmából bulit tartunk, vagy csak áthívunk magunkhoz néhány barátot, nem árt valamilyen extra kis ünnepi finomsággal készülnünk, hogy legyen mivel megkínálnunk vendégeinket.

A gyümölcsből készült szellem-, és tökfigurák elkészítése semmilyen konyhatudományt nem igényel, a végeredmény mégis látványos.

Hozzávalók:
– banán
– mandarin
– étcsoki darabok
– zöldalma vagy zellerszár

A félbevágott banánokba szúrjunk szemet és szájat egy kis étcsokiból, a meghámozott mandarinok közepébe pedig szúrjunk vékonyra szelt zöldalma cikkeket vagy zellert, és ez lesz a tökök szára. Az így elkészített egészséges és cuki patry sanck-ek máris tálalhatók.

A Jack-lámpás édeskrumpli chips elkészítéséhez már szükséges lesz a sütő bekapcsolása, de ez a harapnivaló is kevesebb, mint 30 perc alatt tálalásra kész.

Hozzávalók:
– 2 nagy édesburgonya
– ½ csésze olvasztott kókuszolaj
– 1 teáskanál só
– 1 teáskanál fahéj
– ½ teáskanál cayenne bors

Az édesburgonyák meghámozását, és a végeinek levágását követően kanyarítsunk egy éles késsel egy kis “V” alakot az édesburgonyák közepébe, majd szeljük fel őket vékony körökre. Vágjuk ki az így kapott kis szeleteket egyenként Jack-lámpás arc formájúra, majd készítsük elő a fűszerezéshez szükséges alapanyagokat. A kókuszolajat és a fűszereket keverjük össze, kenjük be vele a Jack-lámpás arcocskák mindkét oldalát, majd helyezzük őket egy tepsibe, és előmelegített sütőben süssük 200 fokon 20-22 percig, vagy ameddig a szélük meg nem pirul.

jack-lámpás chips

Jelmez helyett makeup

Ha hivatalosak vagyunk egy halloween partyra, de nincs kedvünk a jelmezzel bajlódni, akkor némi sminkkel is megúszhatjuk a dolgot, ráadásul nagyon is stílusos módon! Van pár hihetetlenül egyszerű, de mégis annál látványosabb makeup, amit otthon is könnyedén el lehet készíteni!

A pop art makeup ezek közül az egyik kedvencünk, mert nagyon menő, és csak pár dologra van szükség az elkészítéséhez. Először is fessük ki az egész szemhéjunkat világoskék szemhéjfestékkel, a szemünket húzzuk ki alul-felül fekete tussal, a szánkra pedig kenjünk piros rúzst. A szemöldökünk formáját rajzoljuk meg (itt játszhatunk az arckifejezéssel, pl. csodálkozó, kétségbeesett, stb.), majd vastagítsuk meg fekete szemceruzával. Erősítsük meg a szemeink és a szemöldökeink közti kis barázdák vonalait, és a szemhéjunk feletti kis ráncot is, majd fehér szemceruzával rajzoljuk meg egyenletesen elosztva a pöttyöket a homlokunktól az állunk felé haladva. Ezt követően rajzoljuk meg fekete tussal hajvonalunkat, arccsontunk vonalát, állvonalunkat, majd orrunk körvonalait, szánk körvonalát, és a szánk és orrunk közti kis részt is. Végül rajzoljunk egy kis téglalapot a fehér szemceruzával szánk egyik oldalára.

A hableány makeup egy másik gyorsan összedobható smink, amivel nyugodt szívvel indulhatunk el egy beöltözős buliba. Fogjunk egy neccharisnyát, és az egyik lábát húzzuk a fejünkre úgy, hogy az orrunk alá érjen. Nedvesítsünk be egy szivacsot, és kicsit vizezzük be vele a homlokunkat, és az orcáinkat. Ez segíteni fog, hogy a világoskék szemhéjfesték (amit a következő lépésben kell használni) könnyebben átjusson a hálón. Egy közepes ecset segítségével vigyük fel a csillogós világoskék szemhéjfestéket  a megnedvesített területekre, vagyis mindkét oldalt a szemöldökünkre és fölé is, valamint az arccsontjaink felső és oldalsó részére. Ha kicsit finomítanánk a színen, akkor egy réteg világoszöld csillogós szemhéjfestéket is felvihetünk a kék tetejére. Végül tetszés szerint használjunk szempillaspirált, és szájfényt.

Ötletes körmök

Ha a munkahelyünkön, vagy az iskolában nem csinálnak problémát egy pár huncut mintából, akkor magunkon hordhatjuk a halloween hangulatát mókás körömfestéssel is. Ehhez semmi másra nem lesz szükségünk, mint pár színes körömlakkra, egy kisebb ecsetre (pl. a szemhéjtus ecsete), és némi kreativitásra. Ha még ennél is egyszerűbb megoldásra vágyunk, akkor vehetünk (pl. interneten keresztül) halloween ihlette mintákkal ellátott körömmatricákat is, melyeket egyszerűen csak fel kell ragasztani.

Ezeket a szemtelenül egyszerű ötleteket tényleg nagyon gyorsan össze lehet dobni, és semmilyen különösebb kézügyességet nem igényelnek. Próbáljátok ki valamelyiket (vagy akár az összeset is) ha van pár szabad percetek!

Csókol,

ML

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s