Ajándék ajánló #8

Messzinek tűnhet még, tapasztalatból tudjuk, hogy bizony itt van már az ideje a karácsonyi ajándékokon ötletelni, különösen ha valami kézzel készült meglepetéssel szeretnénk kedveskedni a szeretteinknek. Elővesszük hát mi is az ajándék ajánló rovatunkat, melyben az idei szezonban is több csináld magad projekttel találkozhattok majd.

Elsőnek nagyon egyszerű, ám annál ötletesebb és látványosabb szappanokat mutatunk, melyekben talán az a legjobb, hogy a szappanokat magukat nem nekünk kell kifőzni, a mi dolgunk csupán a színezgetés és kedvünk szerint az illatosítás.

szappanok

amire szükséged lesz:

 • szappan alap
 • több ételfesték
 • egy üveg amit a mikrohullámű sütőbe tudsz tenni
 • szilikongumi (régen a desszertmester kínálatában kapható volt a sili.creatons terméke, ezúttal azonban nem találtunk sehol. Ennek hiányában válasszunk egy öblösebb szilikonformát – pl. muffin forma, vagy vegyünk szappanöntő formát a hobby boltban)
 • keverő
 • penge
 • olló

Első lépésként készítsd el a szilikonformát a leírtak szerint, vagy ha már meglévő formával dolgozol, úgy ezt hagyd ki, és rögtön térj rá a dolog mókás részére:

 1. Vágj apró darabokra, és mikrohullámú sütőben 35-40 másodperc alatt olvassz fel annyi szappant, ami nagyjából kitöltené a formákat.
 2. Apránként adj ételfestéket a felolvasztott szappanhoz, és öntsd őket a formákba
  Fall-For-DIY-Semi-Precious-Stone-Soap-Steps-5-8
 3. Hagyd, hogy kihűljön egy szobában 12 óra alatt, vagy ha türelmetlenebb vagy, úgy tedd a hűtőbe pár órára. Utóbbi esetben viszont figyelj rá, hogy a szilikont ne tedd csomagolatlan étel közelébe.
 4. Ha kiveszed, ne ijedj meg ha fehéres foltokat találsz a szappan szélén, ezt csak töröld, vagy vágd le bátran, úgysem lesz szükséged a teljes mennyiségre.
  Semi-Precious-Stone-Soap-Tutorial-11
 5. A következő lépésben ha van rá lehetőséged készíts egy magasabb szilikon formát, ha nincs, úgy csak készítsd elő a korábban használtat
 6. Vágd az elkészült színes szappanokat apró darabokra és a random, vagy a természetből inspirálódva kiválasztott színeket dobd a forma aljába. Ne nyomkodd, csak hagyd, hogy beleessen
 7. Olvassz fel egy kis szappant, és töltsd ki a formában üresen maradt részeket
  Fall-For-DIY-Semi-Precious-Stone-Soap-Steps-13-17
 8. Hagyd pihenni, majd vedd ki, ha már teljesen kihűlt.
  Semi-Precious-Stone-Soap-Tutorial-17
 9. A szikével alakítsd ki a kívánt formát, a levágott részeket pedig ne sajnáld, hanem használd fel a következő darabhoz, hogy az részleteiben még érdekesebb legyen.

Semi-Precious-Stone-Soap-Tutorial-18

Semi-Precious-Stone-Soap-Tutorial-19

A végeredményed nem csak egy érdekes, hanem egy variációiban gyakorlatilag végtelen számú ajándék lesz, melyet különböző illatok használatával tehetsz még különlegesebbé. 

via

Advertisements

1 Comment

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s