Kardamomos forró csokoládé

Az évnek ebben a szakában szeretünk minden forró, meleg italt, különösen ha egy kis csavarral van elkészítve. Ezúttal is egy ilyen receptet mutatunk, mely sem időben, sem hozzávalóban nem igényel sokat, mégis remekül átmelegít egy hosszú nap után.

bab1309ed73c9789819f3cea94324e45

 

Hozzávalók 4 főre:

  • 8 evőkanál étcsokoládé
  • 4 teáskanál vaj
  • 4 csésze tej
  • 12 apróra tört, vagy 3 kiskanál őrölt kardamom
  • 1/2 teáskanál vanília

Elkészítés:

  1. Közepes, alacsony lángon melegítsd meg a tejet a kardamommal, majd körülbelül 10 percig főzd.
  2. Eközben egy másik serpenyőben olvaszd fel csokoládét a vajjal míg szép sima állagot nem kapsz.
  3. Apránként öntsd a meleg tejet az olvasztott csokoládéhoz, majd ha egész kardamommal dolgoztál szűrd át hogy a héja biztos ne keveredjen bele.
  4. Keverd hozzá a vaníliát és már tálalhatod is

via

Advertisements

1 Comment

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s