3+1 Szépség tipp – ami megkönnyíti az életünket

Biztosan vagyunk benne, hogy Ti is sok időt és pénzt fordítotok arra, hogy mindig ápoltak és jó megjelenésűek legyetek, és hogy mindegyikőtökkel előfordult már párszor, hogy az elalvás vagy egy hirtelen jött program lerövidítette a készülődére fordítható időt. Ilyenkor aztán jön a kapkodás, és borzalmas dolgok történhetnek.

Például leejtjük kedvenc púderüket és ripityára törik a fürdőszoba padlóján, vagy a tus vonal nem éppen sikerül egyenesre, mert az idegességtől remeg a kezünk, vagy egyáltalán meg se találjuk a tusfilcet. Mindezt pedig már csak megkoronázza, ha észrevesszük, hogy frissen festett körmünkön a nagy keresgélésben a festék elkenődött…

Ha valakinek ezek közül bármi ismerősen cseng, annak ez a cikk biztosan ad néhány ötletet, hogyan segíthet ezentúl saját magán.

1. Tipp: Tusvonalat ragasztószalaggal

tus tixo   tus tixo2
Ha nehézséget okozott eddig, hogy egyenes vonalat húzz, vagy olyan sok időt vett igénybe egy tusvonal készítése, hogy inkább lemondtál róla, akkor próbáld ki a következőt; Fogj egy kb. 4 centi hosszú ragasztó szalagot, tapaszd rá párszor a kézfejedre, hogy ne legyen túl ragadós és simítsd szemhéjad végződése alatt a szemöldököd végződéséhez közel.

Húzd meg a vonalat először a ragasztó felett tetszőleges vastagságúra, ha szükségesnek tartod finoman húzd tovább a szemzugig vagy így is maradhat. Ezután távolítsd el a ragasztót, és garantáltan egyenes vonalat kapsz!

2. Tipp: Szempillaspirállal tusvonal

szempillaspirál tuskéntszempillaspirál tusként2

Ha nem találod a tusfilced, vagy épp beszáradt, arra is tudunk egy megoldást, ami garantáltan nem fog elfolyni, míg sminklemosóval el nem távolítod a szemedről. Ehhez nem kell más, mint a szempillaspirálod és egy rövid vékony szemhéjpúder ecset.

A spirált mikor kinyitod a hegyén levő festékbe mártsd bele az ecset végét és használd úgy, mint egy tushoz való zselét. A szempillaspirálban levő festék tökéletesen alkalmas ugyanis erre, sőt némelyik tuszselénél még tartósabb is.

3. Tipp: Törött púder javítás alkohollal

törött púder

Nincs rosszabb érzés, mint mikor egy régóta áhított púdert (szemhéj, arc) megvásárolsz és pár napon belül vagy bármikor egy véletlen baleset folytán megreped, eltörik. A jó hír, hogy van erre is megoldás! Ahelyett, hogy szomorúan az új termék beszerzésére indulnánk, menjünk be a gyógyszertárba és vegyünk egy kis üveg 70%-os alkoholt.

Vegyük kezünkbe a púder tartóját és tegyük bele az összes darabot, amit meg tudtunk menteni. Takarjuk le egy fóliával, majd törjük össze, ha nem egyenletes és tegyünk bele pár csepp alkoholt, hogy kenhető legyen.

Fogjunk egy spatulát, majd a masszát egyengessük el vele. Ha kész, akkor hagyjuk száradni, illetve papírtörlővel néha itassuk fel a felületéről az alkoholt, ha úgy érezzük kicsit sokat tettünk rá. Egy éjszaka alatt meg is szárad és újra használatba vehetjük, olyan lesz, mint új korában!

+1 Tipp: Körömlakk szárítás jeges vízben

köröm szárítás

Sokan vannak, akik szívesen festik saját körmüket otthon, de az mindenkinek a rémálma, ha belenyúl, amikor még nem száradt meg, és kezdheti elölről az egészet. Nos, erre is van egy szuper megoldásunk, amit most megosztunk veletek.

Mielőtt elkezdenénk a lakkozást készítsünk ki hideg vízzel és jéggel teli tálat/poharat. Fessük ki körmünket, majd mártsuk a hideg vízbe úgy 2 percre. A szárítási idő ez által a felére csökken, így kisebb az esélye, hogy ez után bármi is elmozdulhat még a körmökön.

Reméljük, hogy ez a pár ötlet nektek is megkönnyíti az életeteket. Próbáljátok ki és írjátok meg, mi a véleményetek! Ha nektek is van hasonlóan jó praktikátok, amit sikerrel alkalmaztok, írjátok meg nekünk!

Csók ML

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s