SPENÓTOS PALACSINTA – KAKUKKFÜVES GOMBA TÖLTELÉKKEL

Unod már a sok csirkét és a többi húsos ételt? Szívesen ennél valami könnyedebbet, de mégis finomat ebédre vagy vacsorára? Mutatunk nektek egy új receptet, melyet több más receptből és saját kútfőből állítottunk össze.

Reméljük nektek is elnyeri tetszéseteket, pláne, hogy 45 perc alatt megvan és nem is drága mégis egészséges hozzávalókkal van tele. Mutatjuk is az elkészítését képekben és a recept hozzávalóit:

12562776_10208591304205127_1313428557_o

Hozzávalók 2-3 főre 6 palacsintához:

  • 200 g (teljes kiőrlésű) fehér liszt
  • 350 ml víz (tisztított)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 púpos tk sütőpor
  • 200 g fagyasztott spenót
  • 1 gerezd fokhagyma

 

12544097_10208591304605137_53208218_o

A lisztet, sütőport, vizet, sót, borsot a lereszelt fokhagymával simára keverjük egy kézi habverő segítségével. A spenót, ha kiolvadt hozzáadjuk, majd egyenletes állagúra keverjük.

12562550_10208591305005147_889704717_o

Tapadás mentes serpenyőben pár csepp olajon kisütjük, kb 6 darabot kapunk belőle. Ez után kezdhetjük is készíteni a gombás tölteléket.

12544192_10208591304125125_2037830837_o

Kakukkfüves gomba töltelék hozzávalói:

  • 350 g gomba
  • 2 tk szárított kakukkfű
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 (kimagozott) chili
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 ek tejföl

A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd olíva olajon elkezdjük pirítani. Amikor már üveges a hagyma, hozzáadjuk a szintén felaprított fokhagymát és chilit, majd egy kis vaj hozzáadása után a felaprított gombát is hozzátesszük.

12546049_10208591304445133_1449472570_o

Hagyjuk lepirulni közben pedig, ízesítsük sóval, borssal és kakukkfűvel. Mikor kellően szín kapott, levet engedett és kezd az is elforrni, adjunk hozzá tejfölt, keverjük még egy kicsit, míg egyenletes állagot kapunk és kész is.

12544817_10208591304845143_892148950_o

Tálalás:

Fogjunk egy palacsintát és oszlassuk el benne a tölteléket, majd tekerjük fel. Melegítsük meg újra, ha szükséges, majd vágjuk félbe. Ágyazzunk meg neki tejföllel, majd állítsuk bele a palacsintát. Balzsamecetes vegyes zöldsalátával tálaljuk.

12544886_10208591304765141_1031372094_o

Az étel kevés kalóriát, de annál több ízélményt tartalmaz!

Jó főzőcskézést és jó étvágyat hozzá!

Csók ML

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s