A tökéletes utazós outfit

Miss Loren és szorgos asszisztensei egyik kedvenc elfoglaltsága az utazás, de ezzel minden bizonnyal nem csak mi vagyunk így, hiszen ki ne szeretne barangolni a világban? Ki ne szeretne különböző helyeket és kultúrákat felfedezni és megismerni?

Ha megvan az áhított desztináció, lefoglaltuk a repülőjegyet, és nagy nehezen betuszkoltunk mindent a kofferünkbe, akkor már csak azt kell kitalálnunk, hogy mit vegyünk fel az utazáshoz. Ez annyira nem is egyszerű feladat, mint amilyennek elsőre tűnhet, hiszen ilyenkor is jól akarunk kinézni, viszont  kényelmes hacukákban érezzük magunkat komfortosan a hosszú út alatt. Arról nem is beszélve, hogy néhány praktikus szempontot is figyelembe kell vennünk, mint például, hogy ne fázzunk, de ne is izzadjunk le a repülőn. Mindezt valahogy össze kell hoznunk egy szerelésben, ami maga lesz a tökéletes utazós outfit!

Az alapok: Mindenképpen kényelmes, pamut fehérneműt húzzunk! Olyat, ami nem szúr, nem vág be, és nem irritálja a bőrünket. A több órás üldögélés a plüss üléseken igazán kiborító tud lenni, pláne akkor, ha még az alsónk is rátesz egy lapáttal!

Alulra: Évszaktól és időjárástól függetlenül tanácsos hosszú nadrágban menni, mert a repülőgépen elég hűvös tud lenni a levegő a légkondi miatt. Aduász tehát például a kedvenc sztreccs skinny farmernadrágunk, vagy egy vastagabb leggings.

Felülre: A legjobb megoldás a bővebb szabású kötött, vagy pamut pulcsi, vagy kardigán viselése az utazás alkalmával, alá pedig érdemes lenge, légáteresztő anyagból készült pólót húzni. Lényeg a réteges öltözködés! Ennél kényelmesebb és praktikusabb felsőruházat nem is nagyon létezik, kivétel talán a meleg, bundás, kiscica-mintás pizsi felsőnk, de abban azért nem tanácsos útnak indulni…

Lábbeli: Ugyanúgy, ahogy a shortban, vagy szoknyában való utazástól, a nyitott cipő viselésétől is óva-intenénk mindenkit. Ha útközben fázik a lábunk, az igencsak meg tudja keseríteni az életünket, arról nem is beszélve, hogy a vakáció első napján összeszedni egy felfázást, az minden, csak nem jó móka! De az sem kellemesebb, ha mondjuk véletlenül ráhúzzuk a csupasz lábujjunkra a gurulós bőröndöt cipekedés közben. Ezek elkerülésének érdekében tehát maradjunk inkább a lapos, zárt cipőnél.

 

Táska: Ha a dugig megpakolt kézipoggyászunkon kívül van lehetőségünk egy sima kézitáskát, vagy hátizsákot is felvinni a fedélzetre, akkor tanácsos egy olyan darabot választani, amiben vannak zsebek, és könnyen megtaláljuk benne a tárcánkat, vagy útlevelünket. Mindenképp fontos a felvihető táskák méretéről és mennyiségéről előre tájékozódni a légitársaságoknál, nehogy kellemetlen meglepetés érjen minket a beszállásnál!

Az elmaradhatatlan kiegészítők: Van pár nagyon hasznos kiegészítő, amit jobb, ha nem hagyunk otthon a repülőút előtt. Ilyen például egy hosszú, finom puha sál. Szinte mindenünket beletekerhetjük ha fázunk, vagy elbújhatunk alatta ha szunyókálnánk egyet. A sötétített lencsés napszemüvegnek akkor vesszük hasznát, mikor egy átutazott nap után kikászálódunk a napfényre a reptéren, és a fáradtságtól karikás szemeinket kicsit inkább elrejtenénk a világ elől. Egy divatos sapka, vagy kalap pedig hasonló jó szolgálatot tesz lelapult frizuránkkal.

Inspirációnak íme néhány tipp, hogy a nagyok hogy csinálják:

M.L.

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s