Húsvéti előkészületek

Nemsokára itt a húsvét, ami azt jelenti, hogy lassan találnunk kell egy napot, mikor leülünk tojást festeni, és néhány apró dekorációt készíteni a lakásba. Míg tavaly ezeket kissé háttérbe szorítva inkább ajándékötletekről írtam nektek, addig idén a kedvenc csináld magad projektjeimet mutatom meg, hogy aztán ti is könnyedén elkápráztathassátok a vendégeket.

TOJÁSFESTÉS

TÁBLAFESTÉKKEL EGYSZERŰEN – A tojást megfestjük táblafestékkel, türelmesen, több rétegben, majd ha megszáradt tetszés szerint dekoráljuk.

MÁRVÁNY HATÁS KÖRÖMLAKKAL – Egy műanyag edényt töltsünk meg szoba hőmérsékletű vízzel (semmiképpen se legyen hideg!) és adjunk hozzá pár csepp körömlakkot. Egy bottal keverjük el, hogy márvány hatást kapjunk, és hempergessük meg benne a tojásokat. Használjunk gumikesztyűt!
via

GEOMETRIKUS MINTA – Alkoholos filccel dolgozunk, ami könnyen átüt a héjon, ezért célszerű előre kifújt tojásokat választanunk. Egy ceruzával rajzoljuk meg előre a mintát, majd ha már a filc is megszáradt, egyszerűen csak radírozzuk le.
via

ABSZTRAKT TOJÁSOK – Engedjük el magunkat, és a fehér legfelső réteg mellett egyszerre lehetőleg csak két színt használva húzzuk az ecsetet kedvünk szerint.
via

 

DEKORÁCIÓ

NYUSZI VÁZA – Filccel vagy festékkel rajzoljunk különböző nyuszikat egy tojásra, aminek előzőleg levágtuk a tetejét. Ezt követően ragaszunk füleket egy körülbelül 6mm széles és 11 cm hosszú dekortapasz közepére. A tapaszt fogjuk össze, tegyük a nyuszi fejére, a tojás állítsuk egy kupakba, és már készen is vagyunk.
via

FEKETE-FEHÉR – A sok szép zöld mellett ilyenkor gyakran egy minimalista dekoráció is elég , amit egyszerű elkészíthetünk néhány nyomtatott, felakasztott tojásból, ami az asztalon ehhez passzoló darabokkal egészítünk ki.
via

ARANY ÉS TOLLAK – Egy arany spray és néhány dekor boltban kapható toll rendkívül elegánssá tudja varázsolni a Húsvétot. Figyeljetek rá, hogy a spray használatakor soha ne egyszerre, hanem több rétegben vigyétek fel a színt.

Csókol,
Kinga

Advertisements

1 Comment

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s