Répatorta van?

Nagyon szeretem a répa tortát és pár éve rábukkantam a tökéletes receptre, melyet most meg is osztok Veletek. Lássuk hát miből és hogyan készül egy 8-10 szeletes torta.

272a728572da858aeff837be2ba6c97c

1./ Először is melegítsd elő a sütőt 180 C-ra és egy kb 18-20 cm átmérőjű kerek tortaformát  bélelj ki sütőpapírral.

2./ Vegyél elő egy nagy keverőtálat, amiben 200g barna cukrot 3 nagy tojással, 180ml repce olajjal és 60g tejföllel egy kézi habverő segítségével keverj simára. Mikor ezzel elkészülsz, adj hozzá 2 teáskanál őrölt fahéjat, 1/4 teáskanál szerecsendiót, 1/4 teáskanál gyömbér port, 1 teáskanál sütőport, egy valnília rúd kikapart magját és egy csipet sót. Jól keverd össze, majd apránként adj a masszához 250g teljes kiőrlésű lisztet. Egy spatula segítségével keverd simára, majd mikor meg van, adj hozzá 60g reszelt sárgarépát és jól dolgozd össze a kapott masszát.

3./ Öntsd a tésztát a tortaformába és süsd kb. 30-40 percig. A vége felé érdemes tűpróbát végezni, hogy ellenőrizni tudd, valóban megsült a torta közepe is. Amikor úgy látod, hogy kész, vedd ki a sütőből és hagyd teljesen kihűlni.

4./ Ez idő alatt két doboz natúr Philadelphia krémsajtot 120g puha márkázott vajjal és 250g porcukorral valamint egy rúd vanília kikapart magjával keverj ki. Ha túl hígnak találod, akkor adj még hozzá porcukrot. Könnyen kenhető, de szilárdabb halmazállapotú krémet kell kapnod.

5./ A kihűlt tortát óvatosan vágd félbe, és kend meg az alját a krém felével, majd tedd rá a torta másik felét és szépen vond be a maradék masszával. Vágj apróra egy marék pirított pekán diót és a torta oldalát szórd meg vele. A torta tetejét egész pekán dióval díszítsd.

Csókol,

Hédi

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s