MEGDÖNTÖTT ALAPSZABÁLYOK #1 Smink

Ivettel úgy látjuk, hogy vannak olyan divat és szépségápolási szabályok, melyekre sokan még ma is szentírásként tekintenek, pedig már egyáltalán nem helytállóak. Ezért egy olyan rovatot indítunk el, melyben hónapról hónapra ellenpéldákat hozunk nektek, hogy ezek segítségével egyértelművé váljon, a múltban felállított keretekből ma már nyugodtan ki lehet törni!

Első ilyen “mítosz” mely megdőlt az elmúlt pár év során nem más, mint a szem és ajkak sminkelésének szabálya. Ez alapján ugyanis vagy kizárólag a szem kaphatott hangsúlyt, vagy a szájunkat emelhettük ki. Manapság azonban abszolút nem törvényszerű, hogy csak az egyik részét hangsúlyozzuk az arcunknak.

Valószínűleg az oka abban kereshető, hogy ismét előtérbe kerültek a neon színű, erőteljesebb rúzsok, illetve a matt sötét színek. A szemekkel pedig úgy voltak a szépségipar nagyjai, hogy ha már fogyasztók megtanulták használni a szemhéjtust, illetve végre megfelelően alkalmazzák a füstös szemeket, dobjunk be mindent (had fogyjon a kence).

Persze egy-egy trendet sokféle módon lehet magyarázni, de egy bizonyos, hogy ha mindkét arctájékunkat hangsúlyozzuk, akkor előtte egy nagyon szépen eldolgozott alapra (alapozóra) kell, hogy felkerüljön a festék, hogy tartós és még így is bájos eredményt érjünk el, ne pedig “egy bizonyos foglalkozás” jusson a velünk szembejövő alakok eszébe.

Tehát idén biztosan az “all-in” jelszóra fog hallgatni a szem és ajak smink, reméljük, hogy a képek alapján érzékelhetővé vált, mi az amit bátran kipróbálhattok ti is!

Jó sminkelést!

Csók ML.

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s