TAVASZI MUST HAVE Sminkcuccok

Mivel oly sok trend van amit követni lehet, illetve többféle bőrtípus is létezik, mely meghatározhatja, hogy ki mit ken(het) magára, így a sminkeléshez használt termékek skálája a végtelen felé konvergálhat.

Ám hogy mégse vesszetek el a különböző márkák rengetegében, összeállítottam nektek azokat az alapdarabokat, melyeket fokozni ugyan még lehet, de ha már ezekkel rendelkeztek, akkor biztosan csinosan és magabiztosan vághatok neki a mindennapoknak, de akár egy éjszakába nyúló bulinak is.

Arra is figyelmet fordítottam, hogy csak olyan termékek kerüljenek az ajánlásba, melyek általam már kipróbált, minőségi sminkdarabok, és arra is, hogy mindenki megtalálja a pénztárcájának megfelelő szuper terméket.

A tavasz nélkülözhetetlen smink darabjai:

 1. fényvédős alapozó (minimum 15 SPF) illetve BB vagy CC krém
 2. korrektor
 3. bronzosító pirosító
 4. barna szemöldök ceruza
 5. dúsító és hosszabbító szempillaspirál
 6. mattító kőpúder
 7. szájfény vagy ajakszínező stift

Ennyi az egész?

Igen ennyi, és ebben a sorrendben. Ugyanis, ha jól alkalmazzuk őket, akkor másra nincs is szükségünk. Ami viszont fontos, hogy jó minőségű ecsetet használjunk a felvitelhez, hogy a napközbeni igazításkor csak mattosításra, ajkaink újrafestésére legyen szükség. Árban és minőségben a Douglas és Marionnaud vagy Makeup Revolution ecsetei igazán jók, persze a MAC és Sigma változatai azért profibbak, de jóval drágábbak is.

 1. Alapozó BB CC

  Akinek a bőre érzékeny, javaslom, hogy használja a gyógyszertárakban is kapható La Roche-Posay alapozóit, egyébként az Estee Lauder CC vagy Clinique BB kréme is nagyon jó megoldás lehet. Ezekben a fényvédő faktor 25 SPF vagy afeletti, tehát biztosan magas védelmet nyújt, mégsem nehezíti el a bőrt. Ecset nélkül vagy ecsettel is felkenhetőek, de talán az ecsetes felvitel tartósabb és egyenletesebb eredményt biztosít.

 1. Korrektor

  Ha van 1-2 hegünk, pattanásunk vagy szem alatti karinkánk, azt könnyedén el tudjuk tüntetni a megfelelő színű korrektorral, sőt a szemöldökünk alatt is világosíthatunk vele, megnyitva vele tekintetünket. Megfelelő választás lehet az applikátoros végű Maybelline, Collistar vagy MAC korrektor, melyeket felvitel után gyűrűs ujjunkkal tudjuk egyenletesen eloszlatni.

 1. Bronzosító pirosító

  Szerencsére már olyan 3 részes termékeket is lehet kapni ami egyszerre tartalmaz kontúrozásra alkalmas sötétebb, csillogóbb színeket és egy kis arcpírt is, hogy ne legyen szükség több dobozra. Ehhez viszont jól jön egy ferde végű ecsetet, hogy csücsörítés közben az arccsont alatti részt, illetve a halánték és áll alatti részt sötétítsük és az orcákat a rózsaszínes árnyalattal kiemeljük. Szemhéjunkra is tehetünk belőle ujjbegyünkkel, ami szuperül hangsúlyozza a tekintetet, ezért ez tényleg egy multifunkciós alap darab. A L’Oreal az IsaDora és a Guerlain is csodás palettákkal rendelkezik a különböző bőrtónusoknak megfelelően.

 1. Barna szemöldök ceruza

  Különösen a barna szín azért jó, mert amellett, hogy a szemöldököt töltjük fel és igazítjuk meg vele, a szemünk felső és alsó egyharmadát is kiemelhetjük egy-egy vékony vonal megrajzolásával. Ha pedig füstös szemekre vágyunk, satírozhatjuk is a vonalat fülpiszkálóval. Meglehetősen jó választás lehet az Essence, az Artdeco illetve a MAC ceruzája. A szemöldökceruza ugyan kicsit keményebb, mint a sima szemkontúr ceruza, viszont nem is kenődik annyira, így mindkét célnak megfelel.

 1. Dúsító és hosszabbító szempillaspirál

  Mivel a “mindent az egyben” világát éljük, ezért szempillaspirálból is azt válasszuk, ami mindent, de legalábbis sok mindent tud, (persze felkenni azért nekünk kell). Legjobb a tövénél jól áthúzni festékkel a szempillákat és annak ívén kívülről befelé haladni, ezt pedig 2-3 szor megismételni, ha drámaibb hatást szeretnénk. Olyan terméket válasszunk ami nem túl vizes vagy csomós, nem tapasztja össze a pillákat, és nem pereg le napközben. Erre a célra megfelelő terméket dobott piacra az Astor, a MAC és a Yves Saint Laurent is.

 1. Mattító kőpúder

  Napközben a melegben sminkünk átfényesedhet, ilyenkor kell egy jó púder, amit előkaphatunk és elháríthatjuk a problémát. Ehhez használhatunk nagyfejű ecsetet, de puha sminkpamacsot is. Persze van, aki – mint én is – a reggeli sminkelést is ezzel fejezem be, mintegy fixálva az eredményt, de a táskámban is tartok egyet vészhelyzetek esetére. A Bourjois, a Douglas és az Estee Lauder termékei nagyon jó kőpúderekkel rendelkeznek.

 1. Szájfény vagy ajakszínező stift

  Természetesen ajkainkról se feledkezzünk meg a sminkelés végén, ezekből válasszunk olyan színt, ami legtöbb öltözékünkhöz illik, viszonylag tartós, annak ellenére is, hogy nem egy erős rúzsról van szó és persze megfelelően hidratál. Az Yves Rocher, a Clinique és a Lancome is szuper termékkel készült fel erre a feladatra.

A fenti termékek természetesen csak útmutatók, de fontosnak tartottam minden árkategóriában egy-egy terméket példának hozni, és ezzel bebizonyítani, hogy nem csak az nézhet ki jól, vagy lehet csinos és ápolt, aki kizárólag high-end termékeket használ, hanem az olcsóbb termékekből is meg lehet találni a megfelelőt. Ezek tudatában remélem könnyebb lesz a választás számotokra is!

Ha párotoknak akartok megfelelni, vagy keresitek még a megfelelő partnert, akkor igazából semmi plusz flancolás nem kell. A pasik ugyanis azokat a nőket találják a legvonzóbbnak, akik jól érzik magukat a bőrükben! (Persze néha nem árt egy kis háttér segítség 🙂 )

Smink vadászatra fel!

Csók M.L.

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s