Lazacos omelette

Már alig vártam, hogy hétvége legyen, így a sietős gyümölcsturmixon és a szokásos zabkásán, vagy ami a legtöbbször előfordul kávé banán kombón… kívül van végre időm “rendes” reggelire is. Ne értsetek félre, nagyon szeretem a zabkását és a gyümölcsturmixot is, hiszen hétköznap ezeket eszem, de mivel a mondás is úgy tartja, hogy regelizz úgy, mint a királyok, adtam az élvezeteknek. Természetesen a sok zöldség, tojás és omega 3-ban gazdag lazac még így is egészséges opció. Kiadós, brunch-nak is működik, egy pohár frissen facsart narancslével, egy jó kávéval és kevés gyömülccsel kiváló napindító.

Processed with VSCO with t1 preset

Hozzávalók egy főre: 

  • 2 db bió tanyasi tojás
  • 50g füstölt norvég lazac
  • egy fél avokádó
  • egy fél pradicsom
  • egy marék bébi spenót
  • tengeri só, frissen őrölt színes bors
  • olíva olaj
  • friss baguette (aki él ilyesmivel)

Processed with VSCO with f2 preset

Az elkészítés roppant egyszerű. Egy kis tálba verd fel a tojást, ízlés szerint adj hozzá sót és borsot. Egy serpenyőben hevítsd fel az oliva olajat, majd öntsd hozzá a felvert tojást. Amint a tojás alja megszilárdul bodáld bele a lazac felét és süsd még egy kicsit. Mikor már nem folyós, tedd az egyik felére a maradék lazacot, spenótot, avokádót és paradicsomot. Hajtsd félbe és már tálalhatod is. Ha szereted a csípőset egy kis sriracha-val meghintheted. Azt hiszem minden reggelt így kéne indítani.

Processed with VSCO with g3 preset

Csókol,

M.L.

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s