Csináld magad – dinnyés szalvéta

Igyekeztem egy nagyon egyszerű, mégis látványos csináld magad ötlettel előállni, ami a hónap témájának megfelelően gyümölcsös elemet is tartalmaz. Így bukkantam rá erre a nyomdázott szalvétára, ami tényleg nem sok kézügyességet igényel, ráadásul mindössze pár hozzávalóból meg is van az egész. Én speciel nagyon szeretem a dinnyét, és szívem szerint mindenhová felnyomkodnám ezt a mintát. szóval remélem Ti is találtok benne élvezetet. Jó kreatívkodást!

Amire szükségetek lesz:

  • 2 db nagyobb (lehetőleg szivacs) ecset
  • 1 db ecset a magoknak
  • háztartási szivacs
  • zöld, piros és fekete textilfesték
  • fehér textilszalvéták
  • olló
  • toll

Szalvéta

A szivacsra rajzoljátok fel a dinnye mintáját, figyelembe véve, hogy a héja és a húsa külön elemek lesznek. Ha bizonytalanok vagytok, és nem meritek szabad kézzel elvégezni ezt a műveletet, akkor előtte nyomtassátok majd vágjátok ki egy dinnyeszelet képét, és annak a kontúrját rajzoljátok át.
Ha szükséges ollóval még igazítsátok meg a széleket, a kilógó szálak ugyanis nem túl mutatósak a nyomdázás során.

Jöhet is a nyomdázás! Tegyétek a szalvétákat egy keményebb felületre, és a biztonság kedvéért némi újságpapírt vagy kartonlapot is helyezzetek alá. A szivacs ecsettel vigyétek fel a piros színt a dinnye húsának szánt szivacsra, és kezdjetek neki. Ez egy viszonylag gyors folyamat lesz, csak ügyeljetek arra, hogy ne legyenek egymáshoz túl közel a formák, különben nem marad hely a héjának.

Ismételjétek meg az előző lépést ezúttal a zöld festékkel úgy, hogy egy pici rést hagytok a dinnye héja és húsa között, ezzel létrehozva azt a fehér sávot, ami a gyümölcsön eredetileg is megfigyelhető. Ha ez kész, várjatok egy picit amíg szárad (nem kell, hogy teljesen száraz legyen), végül a pici ecsettel fessétek fel a magokat. Ezt a lépést sem kell túlgondolni,  fessetek amit tudtok, ezek csak apró fekete pöttyök, tényleg nem lehet őket elrontani.

A dinnyéket aztán kedvetek szerint további szalvétákra, esetleg asztalterítőre is nyomhatjátok, ráadásul külön öröm, hogy a folyamatba – ha vannak – a kisebb gyerekeket is bátran bevonhatjátok.

Csók

M.L.

via

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s