Nyáresti vacsora Vol.1.

Processed with VSCO with f2 preset

Nincs is jobb dolog a nyári estéken, mint finom ételek és italok mellett egy jót beszélgetni a barátainkkal. Mivel a lényeg az együtt töltött idő, így most gyors és könnyű recepteket osztunk meg veletek, hogy ne a konyhában robotolva és a tűz mellett, hanem egymással beszélgetve töltsétek el az időt.

HUGO SPRITZ

Kezdjük a legfontosabbal, a legújabb kedvenc nyári italunkkal, a Hugo Spritz-el. Igen, ez nem étel, de mivel minden jó recept úgy kezdődik, hogy végy egy üveg bort – ez esetben proseccot – így muszáj ezzel az üde koktéllal kezdenünk a sort. Pár pohár után már igazán mókás a főzés, ráadásul  ez a frissítő ital jó szolgálatot tesz a hőségben is.

Egy nagyobb boros pohárba dobj egy marék jégkockát (mire a fotóig jutottunk a miénkben már elolvadt jég…), pár menta levelet, két három karika limeot, 3cl bodza szörpöt, 7cl Prosecco-t mondjuk ebből a finomságból, és 2 cl ásványvizet vagy szódát. Ez az eredeti recept, persze a méricskélés nem kötelező, a lényeg az arányok betartása.

Processed with VSCO with f2 preset

MEDITERRÁN FINOMSÁGOK

Most, hogy túl vagyunk az első meglepetésen és kellemes a hangulat, neki is állhatunk egy nem csak az ízlelőbimbókat, de a szemet is gyönyörködtető mediterrán tál elkészítéséhez. Igazából roppant egyszerű, főzni se kell tudni hozzá, csak finom alapnyagokra és egy kis szépérzékre van szükség, no meg persze egy nagy tálra vagy tálcára. Mi három féle oliva bogyót, kecske sajtot, a kertből szedett friss fügét (mennyei), szőlőt, napon szárított paradicsomot, óriás kapribogyót és grillezett padlizsánt tettünk a tálra, valamint fekete olivakrémet egyenesen Horvátországból. Használhattok még hummuszt, padlizsán krémet vagy amit szerettek. Mellé friss bagett, bruscetta, esetleg grissini ajánlott.

Processed with VSCO with f2 preset

FETÁS ŐSZIBARACK SALÁTA

A grill husik mellé egy kis saláta is jár. Aktuális kedvencünk a fetás őszibarack saláta, ami elsőre furán hangzik, azonban érdemes elkészíteni és megkóstolni, mert közel áll az umami ízélményhez és valószínűleg amíg a barackszezon tart ti is csak ezt fogjátok enni.

Vegyél egy kg keményebb őszibarackot, egy fél fej lilahagymát és egy csomag feta sajtot. A hagymát aprítsd fel finomra, a barackot vágd cikkekre, majd tett egy nagyobb tálba a hagymával végül morzsold rá a feta sajtot. Ezt követően őrölj rá egy kis borsot és locsold meg oliva olajjal majd jól keverd össze. Hagyjd a hűtőben legalább egy órát pihenni, hogy az ízek össze érjenek.

Processed with VSCO with f2 preset

GRILLEZETT ZÖLDSÉGEK

Grillezett zöldségek következnek. Ez is az egyszerű kategóriába tartozik, csak arra kell figyelni, hogy a cukkínit és a padlizsánt közel azonos vastagságú karikákra vágd. Tedd tálba a felkarikázott zöldséget szórd meg a kedvenc fűszerkeverékeddel, locsold meg oliva olajjal és a kezeiddel jól keverd össze. Elektromos grillen 200 fokon oldalanként 3-4 perc alatt megsül. Grillezhetsz még portobello gombát, kápia paprikát, főtt kukoricát, ami éppen otthon van.

IMG_1843

Processed with VSCO with f2 preset

A folytatásban a grill husik és halak rejtelmei következnek és egy szuper rozmaring nyársat is megosztunk Veletek.

Addig is csókol,

M.L.

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s