Nyáresti vacsora Vol.2.

Processed with VSCO with f2 preset

Folytatás következik:

Igazából ezek sem bonyolult receptek, így bátran próbáltájok ki őket.

GRILLEZETT PRISZTRÁNG

Fejenként egy kisebb pisztrángot nyugodtan számoljatok. Először is jó alaposan mossátok és a pikkelyektől  szabadítsátok meg őket, majd papírtörlővel itassátok le róluk a vizet. Ezt követően egy éles késsel írdaljátok be a halacskák oldalát, majd kívül belül sózzátok, borsozzátok, végül pedig a hasukba citrom karikát és rozmaring ágacskákat tegyetek. Aki szereti, az kevés zúzott fokhagymát is berakhat a buliba. Az elektromos grillt mi 200C fokra állítottuk be, a halakat ráraktuk, kevés oliva olajjal meglocsoltuk és oldalanként olyan 4-5 percig sütöttük őket. (Ha több félét grilleztek a hal legyen az utolsó, így elkerülitek azt, hogy mindennek hal  íze legyen)

GRILL HUSI

Szerencsére ma már szuper jó fűszerkeverékeket lehet kapni, így akinek nincs annyi affinitása, annak sem kell bíbelődnie a tökéletes fűszerkeverékkel. A megtisztított csirkemellet fűszerezzük ízlés szerint, és egy  fej karikázott hagyma társaságában bő olajban hagyjuk legalább 1-2 órát a hűtőben pácolódni. Sütés előtt érdemes időben kivenni a hűtőből, hogy egyenletesen süljön át. A csirkénél is oldalanként 4-5 percet számoljatok, persze ez is függ attól, hogy milyen vastagságú szeleteket sütünk.

ROZMARING NYÁRS

Ezt a receptet Jamie-től lestük el. Mozzarella, citrom, oliva olaj, só, bors, kenyér, rozmaring ág és prosciutto kell hozzá. Általában dupla adagot kell készítenem belőle, mert mindenki nagyon szereti, így pontos mennyiséget nem tudok mondani, de fejenként kb fél Bufala mozzarellat számoljatok. Egy citrom levét és reszelt héját először is össze kell keverni dupla annyi olíva olajjal mint a citrom leve, sóval és borssal valamint egy marék apróra vágott rozmaringgal, majd a sajtot és a kockára vágott kenyeret egy órát kell pácoljuk benne. A rozmaring ágakról lehúzzuk a leveleket úgy, hogy csak az ág végén maradjon egy kis bojt, majd nyársra húzzuk a sajtot, kenyeret és a sonkát felváltva. Pár perc alatt kész a grillen. A sajt olvad, a prosciutto és a kenyér pedig ropogósra sül. Mennyei…


Csókol,

M.L.

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s