HAJZSÍROSODÁS – ÉDES BÚCSÚ?

Hol is kezdjem… Talán ott, hogy április elején végre rászántam magam, hogy hosszas próbálkozások kudarcai, utánaolvasások és csekély eredménnyel bíró “öngyógyítások” után végre alávessem magam egy profi mikroszkópos fejbőr és hajvizsgálatnak.

Áprilisi cikkem folytatásaként most a saját tapasztalatomról és eredményemről fogok beszámolni, ami remélem benneteket is bátorítani fog, hogy megismerkedjetek ezzel a természetes kezelési alternatívával, mely nekem valóban segített.

A 4 hónapos kezelési időszak után kijelenthetem, hogy megérte belevágni, mert az eredmény magáért beszél. Tehát áprilisban, mint már említettem rászántam magam és elmentem egy hajvizsgálatra. Egyrészt azért döntöttem így, mert egy kisbabát hordok a szívem alatt és tudtam, hogy a terhesség és szoptatás után gyakori az erőteljes hajhullás és még rosszabb is lehetne a helyzetem, mint most, már hajügyileg értve.

A VIZSGÁLAT

A  vizsgálat kb 15-20 percig tartott, egy nagyon kedves hölgy végezte el INGYENESEN az egyik pécsi Herbáriában, előzetes bejelentkezést követően. Egyébként az ország több pontján is végeznek a cég szakemberei állapotfelméréseket, melyek listáját itt találod.

Már csak azért is érdemes megnézetni a fejbőrödet, mert kidobott pénz biztosan nem lesz és én az első alkalommal is úgy éreztem, hogy a tanácsadó érti a dolgát és tudja miről beszél. Továbbá nem feltétlenül akar neked mindent eladni, csak amire valóban szükséged van, ezt pedig mikroszkópos felvétellel alátámasztja, melyet te is láthatsz a monitoron.

Nem szükséges frissen mosott hajjal érkezni, a mikroszkóp így is mindent mutatni fog, bár azért ne 5 napos ápolatlan, zsíros hajjal menjünk (mondjuk aki ezzel küzd, az 3 napnál úgyse szokta tovább bírni hajmosás nélkül, mert már viszket a fejbőre…igaz?).

Szóval az elején a szakember megkérdezi, hogy te hogy látod mi a problémád, panaszod, majd egy  mobil hajvizsgáló készülékkel megmutatja, mi látható a fejbőrödön és hajhagymáid milyen állapotban vannak. Általában nem túl szép látvány legelőször, van terület ahol jobb és van ahol rosszabb a helyzet.

A DIAGNÓZIS ÉS AZ EGYÉNRE SZABOTT KEZELÉS

Ezután elmondja, hogy a látottak alapján mit javasol, illetve mivel nekem zsíros korpás (volt) a fejbőröm, – bár szerencsére nem a legdurvább fázisú és még időben voltam ahhoz hogy visszafordítsuk – javasolta, hogy egy kb 4-5 hónapos kúrát csináljak végig, hogy biztosan kikezeljük a problémát.

Elmagyarázta, hogy a sima száraz korpához képest ez a korpa egy alattomosabb dolog, mert a fejbőrön a faggyútól letapad, eltömíti a hajhagymákat, azok pedig nem tudnak lélegezni, ezért elhalhatnak, vagy éppen csak 1-1 hajszál és nem 2-3 nő egy nyílásból. Vagyis amit tenni kell, hogy megtisztítsuk a fejbőrt és felnyissuk a hajhagymák betokosodott nyílásait, hogy a zsírosság távozni tudjon és a fejbőr újra normálisan működhessen, lélegezhessen.

A csomag melyet összeállított a VITALERBUM termékcsaládjából a “lila” zsíros korpa kezelésére használható Forforasebo-Active szérumot és Detergente Active sampont tartalmazta, melynek alkalmazását is részletesen átbeszéltük. Biztosított arról is, hogy mivel kisbabát várok és a termékek természetes hatóanyagokból állnak nem veszélyeztetik semmilyen formában a baba egészségét, sőt a kúra után is maradhat a sampon, ha úgy érzem, hogy bevált.

ALKALMAZÁS ÉS KÖLTSÉGEK

Először kicsit furcsa volt, hogy két részletben kell hajat mosni, és előre érdemes elgondolni, hogy mikor is akarok friss hajjal megjelenni. A szérumot egy éjszakával előtte (6-8 óra hatóidő miatt) javasolt lágyan a fejbőrbe bemasszírozni, majd másnap reggel a samponnal a hajat megmosni.

A szérumból minden egyes hajmosás előtti este 4 ml-t pipettával kellett a hajas fejbőrön eloszlatni, főleg a problémás részeken, majd másnap reggel a hozzá való samponnal kétszer átmosni a hajtöveknél. Én a végeket is ezzel mostam, bár mással is lehet, de úgy gondoltam, nem használok úgyse olyan sokat, balzsamot pedig egyáltalán nem használtam, inkább átálltam arra, hogy csak a hajvégekre ápoló olajat, vagy sprayt tegyek (jelenleg a Kérastase Discipline-t használom, melyből pár fújás is elég, ugyan nem olcsó, de nagyon gazdaságos és nekem bevált így együtt).

Az is fontos, hogy a fejbőrrel ne érintkezzen ez idő alatt semmilyen más vegyszerrel, hajhabbal, hajpakolással, amit a hajgyökerekkel is érintkezhetne, de a hajlakk vagy a hajfestés nem tiltott a kúra alatt sem.

Egy szérum és sampon kb 1,5-2 hónapra elegendő, én a 4 hónap alatt 3 szérumot és 3 flakon sampont használtam el a félhosszú hajamra (bár még van az utolsóban). A 35 ml-es szérum ára 8.780 Ft, ami nem túl olcsó, de tekintve az eredményeket bármikor újra áldoznék rá. A 125 ml-es sampon pedig 3.280 Ft. Hasonló árban van, mint a jobb L’Oreal Professional, Kérastase vagy Redken termékek.

Mindkettőnek, a szérumnak és a samponnak is kellemes gyógynövényes illata van és már az első 2-3 használatot követően érezhető, hogy valami változás elindul, a viszketés pedig alább hagy.

ELSŐ EREDMÉNYEK

3 hónap után a kontroll vizsgálaton a mikroszkóp is javulást mutatott, a fejbőröm színe sokkal szebb, rózsaszínesebb és zsírmentes volt, a hajhagymákon pedig már látszott, hogy megnyíltak az eltömődött pórusok és néhol új “babahajak” is elkezdtek nőni. Amit pedig én vizsgálat nélkül is észrevettem, hogy kevesebbszer kellett mosnom a hajam és a fejbőr viszketésem is egyre csökkent.

Most augusztusban a 4 hónap eltelte után újabb ellenőrző vizsgálaton vettem részt és az eredmény tovább javult. A hajmosással töltött napjaim egyre ritkábbak, és akár 2-3 napig is lófarokba kötés nélkül tudok közlekedni, de még ezt követően is 2-3 napig kellemes a fejbőröm állaga, nincs szaga a hajamnak. Így könnyű kiszámolni, hogy a 2-3 naponta való állandó hajmosás jelenleg 5-6 napra tolódott ki, ami számomra hatalmas eredménynek számít és ez még lehet jobb.

HOGYAN TOVÁBB?

A specialista hölgy azt javasolta, hogy a szérum alkalmazását el is hagyhatom, ha az utolsó üvegcse elfogy, mert az már megtette a dolgát, és maradjak meg csak a samponnál, mert már az is elegendő lesz. Ami pedig számomra még megnyugtatóbb, hogy azt is hozzátette, valószínűleg nem fogok azon anyukák közé tartozni, akiknek majd csomókban hullik ki a haja, mert időben, előre kezeltük a problémát. Hát így legyen!

Nos, az én storym nagyjából ennyi, remélem, hogy az előző cikkem népszerűsége után (láthatóan sokatokat foglalkoztatott a téma) a megoldás, illetve a tapasztalatom is épp annyira érdekes lesz számotokra.

Higgyétek el, ez nem egy újabb reklám fogás vagy “fizetett hirdetés” (sajnos nem keresett meg minket a Vitalerbum forgalmazója, hogy népszerűsítsük őket) ez tényleg egy sikeres kezelés eredménye. A költségek szempontjából pedig azt mondhatom, hogy én ennél eddig jóval drágább és hatástalanabb megoldásokba is belefutottam, úgyhogy próbáljátok ki, rosszabb biztosan nem lesz!

Ha pedig tanácstalanok vagytok, hogy merre induljatok, pontosan melyik korpátok vagy milyen fejbőrproblémátok van, javaslom, hogy keressétek fel az egyik közeletekben lévő herbáriát a listából és jelentkezzetek be az ingyenes vizsgálatra. Utána még mindig eldönthetitek, hogy belevágtok-e egy kúrába, vagy sem.

Csók, M.L.

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s