Spaghetti pomodoro

Mi minden évben nevelünk otthon paradicsomot, akinek nincs kertje az is nyugodtan próbálkozzon vele, mert balkon ládában is vígan terem, és össze se lehet hasonlítani a boltival, annyira finom. Mivel még javában tart a szezon, gondoltam megosztom veletek az egyik kedvenc spaghetti pomodoro receptem.

DSC_0391

Bár a paradicsom nyersen, napsütéstől melegen, frissiben a legjobb, azért amit most mutatok, az sem rossz. A  paradicsomos spagetti az egyik legegyszerűbb recept, mire megfő a tészta kész a szósz is. Egyszerű, finom és mégis telis-tele van ízzel.

DSC_0400

Először felteszek egy nagy lábas vizet a tésztának. Míg felforr a víz egy kis olívaolajon megfuttatok egy szál apróra vágott újhagymát és 3-4 fej duci gerezd fokhagymát. Mikor szép üveges, bele dobok egy marék aprított oregánót és bazsalikomot, 10-15 szem kockára vágott koktél paradicsomot és 3-4 db aszalt paradicsomot. Hagyom, hogy ezek is lepiruljanak. Közben felforr a víz, adok hozzá egy kis olívaolajat és sok tengeri sót, majd bele dobom a tésztát. A szószhoz vissza térve, még hozzáadok 200 gramm paradicsom konzervet és felforralom (legjobb az otthon eltett paradicsom szósz). Az al dente-re főzött tésztát a fazékból átmerem a szószba, úgy, hogy egy kis főzővizet is csempészek bele, majd jól össze keverem és még 2-3 percig hagyom puhulni a szószban. Mikor kész, megszórom frissen reszelt parmezánnal, friss bazsalikommal és azonnal tálalom.

DSC_0402

Csókol,

M.L.

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s