Tabbouleh

A tabbouleh, egy közép-keleti vegetáriánus étel, eredetileg bulgurból készül és csak paradicsom, petrezselyem, menta és újhagyma van benne, azonban én most a saját kis változatomat mutatom nektek. Színes quinoából készítettem, adtam hozzá egy kis fokhagymát és ropogós uborkát. Megállja a helyét magában is egy könnyű ebéd, vagy vacsora gyanánt, de husik mellé is kiváló köret. A legjobb benne, hogy nagy konyhai tudást nem igényel és kb. 20 perc alatt elkészül.

  1. Egy bögre quinoát folyó víz alatt alaposan megmosok, majd egy edénybe két és félszer annyi vízzel felrakom főni. Mikor felforr leveszem a lángot és lefedve kb 15 percet főzöm. Mikor kész egy villával fellazítom és hagyom teljesen kihűlni.
  2. 50g petrezselymet és 50g menta levelet felaprítok (egy-egy jó nagy maréknyi), majd egy nagy tálba teszem és hozzá adok 200g apróra vágott paradicsomot és ugyanennyi apróra kockázott  uborkát, egy negyed gerezd zúzott fokhagymát és egy-két szál  finomra aprított újhagymát.
  3. A kihűlt quinoát hozzá keverem, majd  egy citrom kifacsart levével és 3-4 evőkanál olíva olajjal alaposan össze keverem. Tengeri sóval fűszerezem és legalább egy órát hagyom állni a hűtőben.

Az utolsó meleg nyári napok kitűnő frissítő eledele lehet.

DSC_0443

Csókol,

M.L.

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s