Tökfaragási alternatívák

Ígértem, hogy szentelek majd egy bejegyzést a különleges díszítési technikáknak, és jobbnak látom ezt még a hónap elején megosztani, hogy aztán legyen időtök a beszerzésre, esetleg a látottak továbbgondolására. Látványos, mégis egyszerű példákat kerestem, melyek pontos leírását a címre kattintva érhetitek el:

Tradicionális minták
A folyamat maga nagyon egyszerű, bonyodalmat csak magunknak okozhatunk attól függően, hogy milyen mintát választunk. Krétafesték, szivacs és egy filctoll kell hozzá, aztán kezdődhet a dekorálás. A képek között láthatjátok, hogy nem csak fekete és fehér, hanem szürkés színekben is érdemes gondolkozni.

Konfetti és réz csíkok
Mindkét megoldás picit már az ünnepek felé mutat, ám éppen emiatt tartom őket különösen izgalmasnak. Nem sok munkát igényelnek, mindössze dekortapaszt kell hol kisebb, hol nagyobb csíkokra vágni majd ráragasztani a fehér, vagy fehérre festett dísztökünkre.

Advent idején az elkészült szépségek mindegyike felhasználható a megterített asztalon vagy a lakásban dekorációként.

Pecsételés
Valószínűleg ez a legkézenfekvőbb megoldás, ha kisgyerek is van a háznál. Az alapszínnel bekent tökkel ugyanis semmi mást nem kell tenni, mint fejjel lefelé fordítva egy ecsettel összefröcskölni. Az így kialakult random minta meglepően esztétikus, és sokáig a lakás dísze lehet

További inspirációk

 

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s