Kerüljetek beljebb #3 – őszi lakásbelsők

Szuper lenne azt írnom, hogy az évnek ebben a szakában elteszem a nyári étkészletet, és előveszem az őszit, a flitteres díszpárnákat lecserélem szőrös és plüssös anyagúra, a kerámia tálakat fonott kosarakra, de lássuk be kevesen vannak, akik mindezt elmondhatják magukról. Egy háztartáson belül többnyire ugyanazokkal a kiegészítőkkel találkozunk egész évben, éppen ezért nem árt frappánsnak lenni, ha egy kis hangulatot csempésznénk a lakásba. Úgy döntöttem hát, hogy most nem egy konkrét példát mutatok nektek, hanem olyan képeket, melyekből Ti is inspirációt meríthettek. Nézzük mik azok a színek, anyagok és tárgyak melyeket ilyenkor érdemes előtérbe helyezni:

Pokrócok- Nyáron kevesebb szerephez jutnak, ilyenkor viszont bátran tegyük őket jól látható helyre, a kanapé szélére, vagy egy székre terítve, hiszen melegséget, és puhaságot sugároznak. (tippem: Jysk – Lotus pléd)

Gyertyák – Míg meleg idején inkább a hangulatvilágítás vagy szúnyogirtás szerepét töltik be, addig ilyenkor már az ünnepekre készítenek fel lélekben, és picit emlékeztetnek az elmúlásra is.  (tippem: AB Concrete Design – Blub gyertyatartó)

Pirosak, sárgák, zöldek – ha színekben gondolkozunk felejtsük el az egyhangú barnát és bézst, kerüljön elő helyette a zöld, piros és sárga szürkés vagy lilás árnyalata, esetleg a marsala.

Bársony – Ahogy a divatban, úgy a lakberendezésben is előtérbe került a bársony, szóval ha vásárláson gondolkoztok mindenképpen legyen ez az anyag is a fejetekben. Kényes, éppen ezért egy mindennap használatos kanapét nem biztos, hogy ebből kell választani, de pl. egy párnát, függönyt, vagy kisebb széket már nyugodtan. (tippem: H&M – bársony huzatok)

Kosarak – Eddig gyümölcsök, ezután termések kerüljenek bele.

Teák – egy ideig hűsítő hatása miatt csak a menta teát ittunk, de most már vegyük elő a diót, csipkebogyót, csalánt és egyéb gyógynövényes keverékeket, melyek méregtelenítésre és megelőzésre is kiválóak. Üvegekbe rendezve egy szép címkével kifejezetten látványosak tudnak lenni. (tippem: Gyuri bácsi teái)

 

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s