Így spórolj időt reggelente

A legtöbbünknek megvan a jól megszokott kis reggeli rutinja mielőtt elindul dolgozni, iskolába, vagy a napi teendőket intézni. Egy korábbi cikkünkben Csilla már taglalta, hogy milyen lépéseket érdemes követni, ha 30-60-90 percünk van elkészülni. Szerencsés esetben minden megszokott lépésre marad is elég idő, viszont olykor kis hiba csúszhat a gépezetbe -pl. hogy elalszunk-, és ilyenkor nagyon össze kell kapnunk magunkat ahhoz, hogy ne késsünk el, vagy ne menjen el az egész reggel a készülődéssel.

Az ehhez hasonló esetekre kifejlesztettünk pár trükköt, amikkel időt nyerhetünk ha csúszásban vagyunk:

Aduász ruhadarabok

A nagy sietség közben semmiképpen nincs lehetőség percekig a szekrény előtt évődni azon, hogy mit vegyünk fel, ezért jó ha rendelkezünk pár olyan ruhadarabbal, amit szó szerint csak felkapunk, és kész!

Hidratálás és fedés egy lépésben

Olyan nincs, hogy az arcunkat elhanyagoljuk! Még akkor sem, ha késésben vagyunk. Egy jó BB krémmel egyszerre hidratálhatjuk bőrünket, és elfedhetjük a kis egyenlőtlenségeket is!

Gyors frizura

Ha már kevésbé friss a hajunk, de egy rohanós reggelen nem marad rá idő, hogy megmossuk, akkor csalhatunk picit, és némi száraz samponnal  még megmenthetjük a napot!

Az univerzális cipő

Az univerzális cipő nem hiányozhat egyikünk repertoárjából sem! Ez egy olyan darab, ami jóformán bármelyik szettünkhöz megy, ezáltal akármikor előkaphatjuk és gyorsan bele tudunk ugrani indulás előtt.

A jól felszerelt szütyő

Hatalmas segítség egy előre bepakolt, minden földi jót tartalmazó szütyő, amit csak magunkhoz kell vennünk indulás előtt, és máris minden szükséges dolog nálunk lesz a nap hátralévő részére.

Reggeli útközben

Egy tápláló müzli-, vagy protein szelettel és egy üveg tejeskávéval biztosíthatjuk magunknak a reggeli energia-löketet, és menet közben az autóban/buszon/metrón is el tudjuk fogyasztani.

Csók,

ML

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s