5 egyszerű módszer, amivel felkészítheted a bőröd az ünnepekre

Még talán időben vagyunk ahhoz, hogy az arcbőrünket egy kicsit felkészítsük az ünnepekre, hiszen egyrészt tündökölni szeretnénk a karácsonyi partyn, másrészt pedig több cukros és nehéz ételt fogunk ebben az időszakban fogyasztani, mint amúgy, ezért nem árt kicsit rákészülnünk a megpróbáltatásokra.

Íme 5 egyszerű módszer erre:

1. Belső tisztítás

A rendszeres edzés és a -többnyire- egészséges életmódunk mellett nem árt időről időre némi belső tisztítást is beiktatni, hiszen minden méreganyag, amit beviszünk a szervezetünkbe, a bőrünk minőségét is befolyásolja. A komolyabb léböjtkúrákat, és egyéb tisztítókúrákat én csak szakértő felügyelete mellett ajánlanám, nem is ilyesmikre kell itt most gondolni, csupán némi extra tudatosságra. Ami ilyenkor nagyon fontos: fokozott folyadékbevitel, és a cukros, zsíros, nagyon sós ételek kerülése. Mivel nem fogyókúráról van szó, ezért nem kell kalóriákat számolni, de érdemes az egyszerűbb ételeknél maradni, mint: sovány, natúr húsok, párolt és nyers zöldségek, valamint a gyümölcsök.

2. Párásítás

A fűtési időszakban száraz lehet otthonunkban a levegő, és így az arcbőrünk is könnyebben kiszárad. Ilyen esetekben jót tesz, ha olykor párásítunk. Ehhez nem muszáj rögtön a legdrágább párásító gépet megvásárolni, az is segít, ha abban a szobában teregetünk ki, ahol a legtöbbet tartózkodunk, vagy egy vízzel teli edénybe pár csepp illóolajat teszünk, és azt a radiátorra rakjuk.

3. Hideg víz

Bár jól esik hűvös időben a forró zuhany, de az arcunkat inkább hideg vízzel mossuk és öblítsük, ugyanis a meleg víz tágítja a pórusokat, amikbe így könnyebben megülnek a szennyeződések. A hideg víz ezzel szemben összehúzza a pórusokat, gyulladáscsökkentő hatással bír, és serkenti a vérkeringést is.

4. Sok-sok alvás

Bár az ünnepek előtt is becsúszhat egy-két buli, amik miatt éjszakázunk, de igyekezzünk legalább 8 órát aludni minden éjjel! Amúgy pedig otthon is jó kis estéket tölthetünk egy izgalmas könyv vagy film, és egy finom csésze tea társaságában, amit egy kiadós “beauty sleep” követhet, és másnap tuti kipihentek és kisimultak leszünk.

5. Megfelelő hidratálás

A megfelelő hidratálásnak kívülről és belülről egyszerre kell érkeznie. Vagyis -amit már az 1. pontban taglaltam – a folyadékbevitel növelése csupa pozitív hatással lesz a bőrünkre, és egy jó hidratáló krém minderre kívülről is rásegít. Így még mielőtt elkezdődne a halászlé – sültek – bejgli – szaloncukor – tojáslikőr több napos körforgása, arcbőrünknek adhatunk egy kis löketet, hogy épségben átvészelje az ünnepeket!

Csók,

M.L.

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s