5 film, ami garantáltan ünnepi hangulatba hoz

1. Karácsonyi vakáció (1989)

Számomra ez az egyik alap karácsonyi film! Hosszú évek óta miden évben együtt nézzük meg a családommal az ünnepek alatt, és minden alkalommal szétnevetjük magunkat ugyanazokon a bugyuta poénokon. A Griswold család feje, Clark mindenáron egy emlékezetes családi karácsonyt szeretne összehozni, és ebből az elképzeléséből felesége és gyerekei ellenállása ellenére sem enged. Viszont minden, amit csinál, katasztrófába fullad, legyen az a fa beszerzése, a ház feldíszítése, vagy az ajándékok elrejtése.

christmas-vacation

2. Mi a manó? (2003)

Ez a másik vicces karácsonyi film, amin újra és újra jókat tudok mulatni. Buddy igazából ember, de az Északi Sarkon nevelkedik, és elfként éli az életét a többiekkel együtt. Mérete és kétbalkezessége miatt mindig kilóg a sorból, és mikor megtudja, hogy nem ide tartozik, elindul felkeresni valódi családját. New Yorkban köt ki, és nagy erőkkel próbálja magát elfogadtatni itt élő, tényleges családjával, ám mindig valami eget rengető bolondságot követ el, ami nem könnyíti meg a dolgokat. Legfőbb célja, hogy vissza hozza a karácsony varázsát, amiben az emberek sajnos egyre kevésbé hisznek.

elf

3. Szellemes karácsony (1988)

Komédia mondanivalóval, és persze tömény karácsonyi hangulat. Frank egy törtető, könyörtelen üzletember, egy tv csatorna elnöke. Önelégült, cinikus, sóher, munkamániás. Már rég elmart maga mellől mindenkit. Se barátai, se családja, egyetlen testvérével pedig hosszú ideje nem tartja a kapcsolatot. Nagyon rossz úton jár. Az ünnepek közeledtével a csatorna Dickens Karácsonyi énekének bemutatójára készül, de az adás előtt 3 szellem látogatja meg, akik szembesítik múltjával és jövőjével.

scrooged

4. Szerelem a végzeten (2001)

Szerelem, romantika és mellé karácsony! Tuti kombó! Egy New Yorki áruházban találkozik Jonathan és Sarah, és bár mindketten párkapcsolatban élnek, mégis erős vonzalmat éreznek egymás iránt. Együtt töltik az estét, majd mikor búcsúzásra kerül a sor, Jonathan megmondja Sarahnak, hogy szeretné újra látni,  Sarah viszont azt javasolja, hogy ezt inkább bízzák a sorsra. Évek telnek el, de valahogy mégsem tudják elfelejteni egymást, és mindketten azt tervezik, hogy felkutatják a másikat.

serendipity

5. Holiday (2006)

Még egy film, ami egy – vagyis két – romantikus szál mentén hozza az embert ünnepi hangulatba. Két, egymástól meglehetősen messze élő, de egyaránt szerelmi csalódással küszködő nő cserél otthont az ünnepekre, hogy kicsit távol lehessen a problémáktól. Iris Londonhoz közel, egy igazi vidéki kis csodaházikóban lakik, Amanda pedig Los Angelesben, egy luxus villában. Miután cseréltek természetesen végül egyikük sem marad magányos, és eddigi életüktől teljesen más jellegű, izgalmas új helyzetekkel is szembetalálják magukat.

holiday-movie

Kellemes mozizást és hangolódást kíván,

M.L.

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s