Dekorációs ötletek az ünnepi asztalra

Nekem nagyon fontos, hogy amikor összeül a család szépen terített legyen az asztal. Mégis sokszor előfordul, hogy esz a kefe, mert nem gondolkoztam időben, és a sok ajándék megvásárlása közben nem fordítottam energiát néhány apróság beszerzésére. Feltételezem, hogy az elintéznivalók mellett most még nektek sem az asztali dekoráción jár az agyatok, én mégis már támadok ezzel a bejegyzéssel, hogy legyen időtök ehhez is mindent megvásárolni.

Szarvasos ültetők – egy picit talán túlzásnak tűnhet ültetőkártyákat használni a családi vacsoránál, de abból kiindulva, hogy mi 15-en vagyunk ha egyszer összejövünk, és anyukámnak nem mindegy, hogy a gyerekek az asztal melyik végében vannak, illetve neki hol a legideálisabb ülnie ha úgyis folyton felszolgál, már nem is hangzik olyan bolondságnak. Megspóroljuk a pezsgőspohár feletti magyarázatokat, kérdéseket, “cseréljünk már helyet, nekem ott jobb lenne” helyzeteket.
Szükséges kellékek: műanyag szarvas (más állatokkal is helyettesíthető), arany festékspray, papírlap, toll

12-25-christmas-party-05

Natúr dekoráció rajongok az egyszerűségükben esztétikus dolgokért, és szerintem ez a legekönnyebben még mindig a természet becsempészésével, vagy leutánzásával érhető el, akárcsak ennél a példánál
Szükséges kellékek: néhány toboz, natúr fa korongok, papírdarab, toll

natural-woodland-christmas-tablescape-11

Popcorn a gyerekeknek – látványos ötlet, még ha ízben valószínűleg el is törpül az ilyenkor jellemző halak, sültek, sütemények mellett. Gyerekként nagyon csíptem volna, ha az asztalhoz üléskor ezt találom a tányéromban, de megvallom én még felnőtt fejjel is tudnék neki örülni.
Szükséges kellékek: fagyi tölcsér, pattogtatni való kukorica, karamell, papírt, toll

Popcorn Christmas Tree Place Cards DIY | www.kitchenconfidante.c

Nyomdázott szalvéta – nagyon könnyen személyre szabható figyelmesség, ami akár ajándékként is megállja a helyét, és gyorsan ünnepivé varázsolja az asztalt
Szükséges kellékek – anyag szalvéta, textil nyomda

dsc_0447-685x1024

Szalagos mézeskalács – egyszerű gondolat, és csak arra kell figyelni, hogy a szokásos adag mézeskalács sütésekor néhányba még nyers állapotában “fúrjunk” egy kis lyukat. Így mikor napokkal vagy hetekkel később terítésre kerül a sor, egy kis szalaggal dekorálva máris mehet a tányérokra.
Szükséges kellékek: mézeskalács, szalag

b06445dca4b50e54e3e26f4000267c8b

Csendélet vázában – liszt és porcukor elegyéből remekül imitálhatjuk a havat, az pedig csak a fantáziánkra, a boltok kínálatára és a pénztárcánkra van bízva, hogy kiket és miket pakolunk még bele.
Szükséges kellékek: üveg váza, porcukor, liszt, műanyag növények, műanyag állatok

sjiek-diy04

jó készülődést kívánunk
M.L

Advertisements

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s